Auto Like Status Facebook – Antara Kebaikan dan Keburukan FB Auto Like

Auto Like Status Facebook | Logo Like FB Twitter 2012

Auto Like Status Facebook sebenarnya sudah lama diamalkan oleh pengguna Facebook yang tegar lebih-lebih lagi yang gilakan jumlah Like FB yang banyak pada sesuatu status FB.

Untuk beberapa hari ini juga aku terjebak dalam golongan Facebook Auto Like Status. Kekadang tu best juga bila lihat Like yang banyak tetapi kalau dah terlebih, jadi over la pulak.

Sekadar pendapat peribadi aku, Auto Like Status Facebook ini ada kebaikan dan keburukan bila digunakan oleh anda semua. Sebab itu terlahirnya entri Kebaikan dan keburukan FB Auto Like supaya sebelum anda bermain, anda tahu pe efek baik buruknya.

Aku tidak mahu kongsikan Tutorial Cara buat Auto Like Status FB atau trick membuat auto like on FB sebab skill ini tidak valid untuk satu tempoh yang panjang memandangkan FB script ini sendiri sentiasa berubah dari semasa ke semasa.

Antara Kebaikan dan Keburukan FB Auto Like

Kebaikan

1. Lihat jumlah Like yang banyak akan menambah semangat untuk update status ~ Rasa macam #retis kejap. Tak caya lihat gambar contoh hasil post aku.

Contoh like Auto Like Status Facebook 2012

facebook autolike script Kebaikan dan Keburukan FB Auto Like

2. Orang yang tak pernah Like pun akan Likes Status anda. Ye la, bila lihat ramai orang klik Like, tangan pun terasa nak klik juga.

Keburukan

1. Anda akan Like orang yang tak dikenali secara automatik. Kebanyakkan script facebook autolike ini menggunakan konsep ‘Give anda Take’, bila anda join je secara tak langsung anda akan Like status orang lain juga. Kan sama-sama dapat tu.

Lagi parah bila kita tidak sedar pun kita dah terlike status yang pelik apatah lagi yang berunsur Agama atau Lucah. Cuba lihat apa jadi pada profile aku.

Profile picture facebook Like guna auto like fb

2. Friend Requests ramai dari orang tidak dikenali. Kebanyakannya tiada langsung mutual friend dan ada juga datangnya dari negara lain. Bukti di bawah.

Friend requests facebook guna autolike fb script

Cukuplah dua kebaikan dan dua keburukan aku kongsikan bila anda gunakan FB Autolike Status ini. Semua perkongsian ini hanyalah pendapat peribadi aku setelah ‘test power’ selama beberapa hari.

Bila mana anda memilih untuk mendapatkan kebaikan autolike fb, anda pasti juga akan dapat keburukan fb autolike ini. Jadi, pilihan ini betul-betul terletak di tangan anda.

Apa-apa pun, bukankah lagi seronok dan puas apabila bilangan like yang anda dapat itu betul-betul dari rakan anda. Bukan dari robot, script ataupun autolike. Senang cerita, tak perlu la nak cuba-cuba menggunakan Auto Like Status Facebook ini.

Get Fresh Content Delivered.

Join and get free content delivered automatically each time we publish.

Comments

  1. Anisah says

    Betul-3! setuju seyhh. saya guna bomb like indonesia.. xde notication tetibe g profile tengok.. makk aii. 1000+ org like -.-‘

    Tengok-2 nama. tak kenal laaa . nama pun pelik-pelik -.-‘

    contoh – Принц Оф Говсан
    Anisah recently posted…Birthday GiveawayMy Profile

  2. Alyna says

    kadangII kan rase mcm jeles bila org ramai like status org tuh. tp dah tau keburukan dye. so, tak mau lah :D

  3. ikhwan says

    hari tu saya ada guna autoliker. orang akan like status kita secara auto dalam kuatiti yang banyak. pada masa yang sama kita akan post kat comment pasal benda ni kat status kawan2 secara auto. Jadi mcm mana nak buang bendalah ni ?

  4. princessladyheart says

    SaLaM.. BetuL ke iNfo yAng d atAs tU??
    SayA puN adA guNa aUto Like Ni daN sayA juGa peLik kerAna setiap kALi saya buKa Fb kat waLL saya bepuLuh2 pAge yAng sayA Like tAnpa peNgetahuAn saya seNdiri..??

  5. says

    Senang crita jangan jadi hipokrit.

    Jadilah diri sendiri yang disukai orang ramai dengan cara Halal.

    Tak perlu jadi femes, pofular n semua bagai tu dengan cara spamming n phishing. Hishh risau den ..

    Rumusan, biar kita jadi retis dengan cara baik dan halal.
    Asyrof Asri recently posted…Wordless Thursday Part EnamMy Profile

  6. aisya says

    assalam tahu tak macam mana nak buang bila dah terbuat autolike neh? adik sy pandai2 buat. habes fb sy merata sy share “mudah saja nk buat autolike” ha ayat mcm ni la. pliss tlg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA