Cara buat Semakan Keputusan STPM 2011 Online Dan SMS

result STPM 2011
kegembiraan mereka dirasai bersama!

Aku bukannya menduduki STPM tahun lepas pun, tapi debarannya tetap terasa..sebab apa? Tu kena baca sampai abis mengenai Cara buat Semakan Keputusan STPM 2011 secara online atau SMS..

Tapi ada baiknya aku kongsikan info ringkas ini untuk calon tak kesampaian untuk semak keputusan STPM masing-masing dan insya Allah, masa keputusan SPM 2011 pula.. Memang konfirm aku nak share pada semua tang semak menyemak ni.

Keputusan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2011 akan diumumkan pada hari Rabu bersamaan 7 Mac 2012. Calon-calon yang ambil peperiksaan Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) 2011 boleh mula menyemak keputusan pada jam 12 tengah hari di sekolah sendiri. Manakala, calon persendirian (swasta) STPM 2011 pula akan mendapat keputusan melalui pos ke rumah masing-masing.

Peluang Buat Duit dari Blogging Perkongsian Info Pendidikan 101 Kategori Review Produk Digital Fizikal 101

Tetapi yang pastinya, ramai yang akan membuat semakan keputusan STPM 2011 secara online atau melalui SMS. Jadi aku nak kongsikan cara nak semak keputusan STPM 2011 menggunakan internet atau telefon bimbit anda. Pasti mudah kan?

 

cara Semak keputusan STPM 2011 melalui SMS :

1. Taip STPM jarak RESULT jarak No. Kad Pengenalan dan hantar ke 15888

[box type=”shadow”]contoh SMS : STPM RESULT 901212145555 dan sms ke 15888[/box]

result STPM MPM
MPM

Cara semak online keputusan SPTM 2011 :

1. Layari laman web Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM)

[box type=”shadow”][tooltip text=”Klik sini untuk semak”]http://www.mpm.edu.my[/tooltip][/box]

2. Ikut arahan seterusnya untuk buat semakan online result STPM 2011

3. Semakan keputusan boleh dibuat mulai jam 12 tengah hari pada tarikh 7 Mac 2012 iaitu tarikh keputusan STPM keluar.

 

Info tambahan mengenai Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia (STPM) :

Tahun lepas (2011), seramai 50,602 calon telah menduduki peperiksaan STPM dan daripada jumlah itu, 46,817 orang adalah calon sekolah kerajaan, 1,266 calon sekolah swasta dan 2,519 calon persendirian.

 

Harapan aku :

Semoga semua calon-calon STPM 2011 mendapat keputusan yang baik bagi mengharumkan nama Malaysia.

Jika keputusan STPM 2012 telah kuar, bermakna semakin dekat untuk keputusan SPM 2011 bakal diumumkan dan bertambah la debaran bagi pemilik blog ini.. cuba teka maksudnya itu..!!

Mencari Hotel Murah?

Save on your hotel - hotelscombined.com

Comments

  1. yan says

    Assalam..bagaimana dengan calon persendirian ye..??
    sebab saya dpt info result dipostkan kt rumah n ada yg bagi tau kena p jabatan pendidikan ..???
    tq

    • Ira Sahirah says

      setahu saya kena ambil ke pejabat pendidikan..
      sebab saya ada sepupu calon persendirin juga tahun lalu..
      surat yang sampai ke rumah adalah surat pemberitahuan sahaja..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA