Tips naikkan PageRank Blog PR2

Blogging Tips
Tips Page Rank blog PR2

Tips cara naikkan PageRank Blog PR2 | Baru sedar google dah update blog ini punya pagerank. Masa awal-awal buat blog dulu (bulan Mei), PageRank untuk blog ini masih PR0. Setelah 13 Bulan berblogging menggunakan domain ‘dot com’ ini, Google dah up kan PR0 ke PR2. Terima kasih cik Google ye..

penerangan google page rank
Sebenarnya dah lama mengharapkan blog ini suatu hari boleh berada di google search enjin, dan bila naik PR2, bermakna makin mudah la blog ini berada di Search Engine. Woha! Gembiranya!!
Kongsi tips sikit.. (sikit je tau, nak lebih, gi cari Google) :
Kalo ada orang bertanya, camne agaknya nak naikkan page rank blog nya? Saya jawab mudahnya, “Backlink”. Pastikan terdapat backlink di blog-blog yang lebih tinggi PageRanknya, makin banyak, makin cepat la PR blog tu nak naik. Tetapi pastikan juga, bila PR anda sudah tinggi, jangan mengada-ngada tangan nak letak backlink di blog yang lebih rendah PR dari kita..
Sebab? Nanti google tak dapat detect, akhirnya, PR tinggi tu akhirnya jatuh menjadi PR0.
Masa tu, bila nak nangis pun dah tiada fungsinya.. Nangis la sorang-sorang, saya malas nak layan.
Wow, nak kongsi, saya ada satu teknik rahsia yang saya buat supaya cepat naik PageRank ini.. Lihat Post saya tentang ‘Letak URL blog dalam 10 top website’ 
Bagi yang newbie dan tak tahu di mana nak check pagerank blog ini, boleh gunakan widget pagerank checker dibawah ini ye atau gunakan website http://www.prchecker.info/check_page_rank.php..
Check Page Rank of your Web site pages instantly:
This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

Muazfaris : saya bukan mimpikan…? fahamkan Tips cara naikkan PageRank Blog PR2?

31 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.