Contest SEO Eridy – Saya Newbie SEO juga

Contest SEO Eridy adalah pertandingan SEO yang dianjurkan Eridy dan bakal tamat pada awal tahun 2014. Saya Newbie SEO dan tiada lah inginkan apa-apa dari contest SEO Eridy melainkan cubaan bermain keyword Contest SEO ini.

Contest SEO Eridy ini saya lihat ada sedikit beberapa peluang untuk blogger Newbie seperti saya untuk join dan merebut peluang hadiah tersebut. Apakah peluang itu?

1) Belajar SEO dengan penyertaan contest ini.

2) Berkenalan dengan blogger baru Eridy

3) Tengok perkembangan haiwan Google bernama HummingBird. Dengar-dengar sudah semakin liar.

 

Apa yang akan saya buat untuk bermain keyword ini? Dan anda juga yang sertai boleh cuba buat dan applikasikan.

1. Gunakan keyword “CONTEST SEO ERIDY” ini dan jadikan anchor text.  Kemudian letakkan link tersebut di Forum, Website lain, komen blog lain (boleh letak komen dibawah) dan juga di laman ping.

2. Pelbagai keyword anchor text. Jangan gunakan ‘contest seo eridy‘ sahaja. Cuba guna ‘pertandingan seo‘ atau ‘Eridy seo contest‘. Ini sangat berhasil dengan update terbaru dari HummingBird.

3. Beli Backlink dari pakar-pakar SEO. Boleh juga cuba tanya-tanya blogger yang trafiknya tinggi untuk letakkan link blog anda ke dalam blog mereka.

 

Ok. Cuba dulu 3 tips tersebut.

Saya sudah berikan tips dan teknik yang akan saya gunakan. Dan sekarang jom kita cuba buat. Untuk mereka yang tidak paham dan tidak berjaya buat, saya boleh ajarkan caranya lebih detail.

Samada anda google (buat carian) ataupun PM saya di Facebook.

Harap maklum. Sekian sahaja permainan SEO untuk contest seo oleh Blogger Eridy ini.

Jika anda nak join, klik SINI.

Dapatkan update TERAWAL !

Sertai dan dapatkan artikel terkini terus masuk ke inbox anda

Comments

  1. says

    Assalamualaikum…salam sejahtera buat Muaz…

    Tak sangka pula ada minat juga untuk contets seo eridy ni, walhal contets iphone 5S anjuran superibu belum lagi di pertengahan perjalanan. Apapun tahniah buat bro…dah hantar penyertaan. Saya amat minat pada contest seo. Semoga berjaya….
    Kamil Salleh recently posted…Contest Seo EridyMy Profile

  2. Top Seo Friendly says

    Semoga berjaya untuk awak. Saya datang ke mari kerana kita sama-sama join contest seo eridy yang tengah top sekarang ini. Sekian, terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA