Godam Wifi Percuma di Kedai Mamak, Kopitiam

Catatan Harian
 
godam wifi percuma di kedai mamak, kopitiam

Godam Wifi Percuma di Kedai Mamak, Kopitiam | Baru je heboh dengan berita wartawan BernamaTV ditembak mati oleh di Somalia.. Baru-baru ni, seorang pengodam wifi telah dapat dikesan kerana cubaan mengodam internet jalur lebar percuma di kedai mamak, kopitiam… Mungkin ramai yang tidak berminat dengan isu ni, memadangkan pe la sangat dengan kita..dia..dan sesiapa yang berada kat muka bumi ni.

Berita ini untuk para blogger
Tetapi kita kena sedar, kita pengguna internet.. berita ni sebenarnya nak ingatkan pada semua pengguna internet khusus blogger cam korang semua untuk waspada dan berhati-hati. Jika boleh, sebarkan berita ni diseluruh dunia blog. Kita  tak nak rakan blogger kita turut sama dalam perkara ni.

Blog anda seterusnya?
Ramai je yang dah kena godam blognye, sampaikan tak boleh bukak. Cuba bayangkan setelah penat BW, cari kawan blogger, buat sana-sini, kaji situ sini..tapi akhirnya di ‘hack’ dengan begitu mudah sekali..

Apa yang hacker dapat?
Pengodam (hacker) yang cuba godam wifi percuma ini nak sangat mengambil password facebook kita, akaun bank, emel dan yang berkaitannya. Semua nya berlaku tanpa disedari kerana ianya wifi itu bersifat ‘free wifi’

Pesanan dari muaz
Saya nak ingatkan, sebelum kita menjadi mangsa benda ni.. mari sama kita-kita save template kita, buat back-up untuk blog kita dan yang penting sekali jangan nak guna sangat wifi percuma kat kedai mamak, takut nanti kita mangsa seterusnya. Tak takut ke??

sumber (bharian : 3 september)


godam wifi percuma | hack wifi percuma | hacker hack wifi free | kedai mamak | sasaran pengodam hacker  | Godam Wifi Percuma di Kedai Mamak, Kopitiam

[ads] Teknik terkini BOOST POST FB Ads ? Baca di sini Teknik Rahsia dapat klik RM0.01 FB Ads (klik)

[ads] NAK PANDUAN FB ADS PERCUMA TAK? DOWNLOAD PERCUMA DI SINI (klik)

show <== click Here

4 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.