Kemaskini Borang Permohonan Matrikulasi sesi 2012/2013 dibuka untuk lepasan SPM 2011 (*updated)

Pemberitahuan Kemaskini Borang Permohonan Program Matrikulasi Sesi 2012 / 2013

bahagian matrikulasi

Pagi tadi waktu aku tengah dok drive kereta nak pergi ke kelas yang aku tengah attend sementara menunggu result SPM 2011, aku bukak JoHaRa Pagi ERA dan terselit berita ringkas :

Pelajar Lepasan SPM 2011 boleh mula mengemaskinikan borang permohonan Matrikulasi 2012/2013 bermula minggu depan 6 Feb.

Aku rasa perkara ni perlu aku kongsikan pada rakan lepasan SPM 2011 di seluruh 1Malaysia. Jadi aku buat entri ini supaya korang alert dengan perkembangan semasa.. Aku tahu rakan-rakan lain termasuk aku dah isi borang permohanan masuk matrik ini sekitar bulan November 2011. Betul tak?? Sekali dengan bayaran RM6 kan?

banner KPM

Jadi rakan-rakan boleh memulakan operasi Kemaskini Borang Permohonan Matrikulasi Ambilan 2012 / 2013 bermula 6 Februari sehingga 20 Februari 2012. (selama 15 hari sahaja) untuk memasukkan maklumat tambahan tentang diri korang ye.

borang permohonan matrikulasi

Cara nak isi borang?

Bahagian Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) umumkan yang korang boleh update maklumat tambahan melalui laman web KPM Bahagian matrikulasi di :

(*updated)
http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/kemaskini/login_kemaskini.cfm(link dibuka pada tarikh 6 – 20 Feb sahaja)

Mudah je nak isi sebenarnya..

Korang hanya perlu masukkan nombor kad pengenalan atau angka nombor giliran SPM 2011 masa nak kemas kini.

Siapa nak hubungi kalau ada masalah dan pertanyaan ?

Boleh contact Bahagian Matrikulasi di talian 03-88844083 / 4036 / 4040 dari jam 8.30 pagi hingga 4.30 petang (hari bekerja sahaja).

pelajar matrikulasi 2012

Jom kita buat sedikit perbincangan di ruangan komen jika terdapat masalah seperti post saya sebelum ini tentang Isi Borang UPU – Soal Jawab.

sumber : Bernama

Get Fresh Content Delivered.

Join and get free content delivered automatically each time we publish.

Comments

  1. daus says

    assalamualaikum..,saya menghadapi masalah ni..harap boleh tolong saya…
    saya baru lihat pemberitahuan untuk mengemaskini borang pmohonan matriks…
    jadi,saya sudah terlambat krana tarikh tutupnya adlah kemarin..jadi harap link tersebut boleh dibuka semula agar saya dapat update sya punya borang…please…

  2. says

    assalamualaikum.saya nak tny bila tarikh tutp kemaskini upu..sbb sy nak kemaskini.boleh x kita kemaskini brg walaupun dah sent brg tu…….please ans..sy konfius ni.

  3. sengal says

    bro! aku terlupa password borang upu.. so x leh plak nak kemaskini.. camne huh? aku nak ubah sikit apa yg aku apply tu… tp password lupa plak… apa patut aku buat!!!??? =.=” tolong aku Bro!

  4. muhammad says

    assalamualaikum..boleh x saya memohon upu lagi sekali dengan menggunakan nombor unik id yang berlainan kerana permohonan saya yg sebelum ni ad yg salah dan saya sudah mengemaskini lebih dari 3kali..tolong reply pls..terima kasih

  5. fatin nabilah says

    Asalammualaikum, sya lepasan matrikulasi..isi borang untuk ijazah melalui upu..saya tak faham untuk isi kokurikulum dan markahnya…adakah markah kokurikulum sek mngh dan permainan di sekolah menengah?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA