Kemaskini Borang Permohonan Matrikulasi sesi 2012/2013 dibuka untuk lepasan SPM 2011 (*updated)

Lepasan SPM 2011, Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
 
Pemberitahuan Kemaskini Borang Permohonan Program Matrikulasi Sesi 2012 / 2013

bahagian matrikulasi

Pagi tadi waktu aku tengah dok drive kereta nak pergi ke kelas yang aku tengah attend sementara menunggu result SPM 2011, aku bukak JoHaRa Pagi ERA dan terselit berita ringkas :

Pelajar Lepasan SPM 2011 boleh mula mengemaskinikan borang permohonan Matrikulasi 2012/2013 bermula minggu depan 6 Feb.

Aku rasa perkara ni perlu aku kongsikan pada rakan lepasan SPM 2011 di seluruh 1Malaysia. Jadi aku buat entri ini supaya korang alert dengan perkembangan semasa.. Aku tahu rakan-rakan lain termasuk aku dah isi borang permohanan masuk matrik ini sekitar bulan November 2011. Betul tak?? Sekali dengan bayaran RM6 kan?

banner KPM

Jadi rakan-rakan boleh memulakan operasi Kemaskini Borang Permohonan Matrikulasi Ambilan 2012 / 2013 bermula 6 Februari sehingga 20 Februari 2012. (selama 15 hari sahaja) untuk memasukkan maklumat tambahan tentang diri korang ye.

borang permohonan matrikulasi

Cara nak isi borang?

Bahagian Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) umumkan yang korang boleh update maklumat tambahan melalui laman web KPM Bahagian matrikulasi di :

(*updated)
http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/kemaskini/login_kemaskini.cfm(link dibuka pada tarikh 6 – 20 Feb sahaja)

Mudah je nak isi sebenarnya..

Korang hanya perlu masukkan nombor kad pengenalan atau angka nombor giliran SPM 2011 masa nak kemas kini.

Siapa nak hubungi kalau ada masalah dan pertanyaan ?

Boleh contact Bahagian Matrikulasi di talian 03-88844083 / 4036 / 4040 dari jam 8.30 pagi hingga 4.30 petang (hari bekerja sahaja).

pelajar matrikulasi 2012

Jom kita buat sedikit perbincangan di ruangan komen jika terdapat masalah seperti post saya sebelum ini tentang Isi Borang UPU – Soal Jawab.

sumber : Bernama

[ads] Teknik terkini BOOST POST FB Ads ? Baca di sini Teknik Rahsia dapat klik RM0.01 FB Ads (klik)

[ads] NAK PANDUAN FB ADS PERCUMA TAK? DOWNLOAD PERCUMA DI SINI (klik)

show <== click Here

17 comments… add one

  • daus

    assalamualaikum..,saya menghadapi masalah ni..harap boleh tolong saya…
    saya baru lihat pemberitahuan untuk mengemaskini borang pmohonan matriks…
    jadi,saya sudah terlambat krana tarikh tutupnya adlah kemarin..jadi harap link tersebut boleh dibuka semula agar saya dapat update sya punya borang…please…

    • saya bukan boleh bukak link2 tu sesuka hati.. kena berhubung dengan pihak KPM la di nombor diatas. Tengok mereka boleh bantu ke camne.

  • assalamualaikum.saya nak tny bila tarikh tutp kemaskini upu..sbb sy nak kemaskini.boleh x kita kemaskini brg walaupun dah sent brg tu…….please ans..sy konfius ni.

    • kemaskini tamat 1 April, selepas tu pihak UPU dah tak layan. dan kemaskini hny limit 3 kali je

  • sengal

    bro! aku terlupa password borang upu.. so x leh plak nak kemaskini.. camne huh? aku nak ubah sikit apa yg aku apply tu… tp password lupa plak… apa patut aku buat!!!??? =.=” tolong aku Bro!

  • azrulazman

    Asslamualikum.bagaimana hendak kemaskini permohonan KPM?

  • Assalamualaikum . emm , kalau lupa nak update matrikulasi yang bulan februari tu mcm mn erk ? permohonan di batalkan ?

    • permohonan tak batal sbb tu hny kemaskini.. dasyat sgt sampaikan nak KPM nak batalkan gara2 tak kemaskini

  • muhammad

    assalamualaikum..boleh x saya memohon upu lagi sekali dengan menggunakan nombor unik id yang berlainan kerana permohonan saya yg sebelum ni ad yg salah dan saya sudah mengemaskini lebih dari 3kali..tolong reply pls..terima kasih

    • cuba tny pihak UPU boleh ke tak buat camtu.. nnti tak jadi banyak permohonan dan duplicate permohonan ke?

  • wanns

    fasa 2 untuk update borang matrikulasi tu bile??????
    sy x jmpe cari mcm mner nk update dier…

    • pasal ini saya tak pasti, rasanya sudah tiada kot.

    • fatin nabilah

      untuk itu awak bley gne sistem permohonan kemasukan pelajar..tryla…

  • fatin nabilah

    Asalammualaikum, sya lepasan matrikulasi..isi borang untuk ijazah melalui upu..saya tak faham untuk isi kokurikulum dan markahnya…adakah markah kokurikulum sek mngh dan permainan di sekolah menengah?

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.