Koleksi Nasyid Kahwin untuk Majlis Perkahwinan

Umum
 

koleksi nasyid kahwin 2012 Koleksi Nasyid Kahwin untuk Majlis Perkahwinan

Koleksi Nasyid Kahwin untuk Majlis Perkahwinan | Hujung minggu ni ada majlis perkahwinan atau walimatul urus untuk kakak abang adik atau anak sendiri? Tapi mesti anda nak cari lagu nasyid yang terbaik dan best khas untuk majlis Raja Sehari pengantin.

Jadi dalam entri kali ini aku nak share Lagu Nasyid kahwin khas untuk majlis perkahwinan. Korang boleh masukkan dalam playlist untuk majlis perkahwinan yang bakal datang itu. Semuanya free dan kalau rasa mau yang bayar sikit, boleh tolong klik-klik iklan yang ada. Kira itu sudah memadai dengan bayaran itu.

Semua sekali ada 45 buah nasyid lagu dan aku bahagikan mengikut CD. Kira dalam satu CD ada dalam 10 lagu boleh main. Tapi rasanya orang sekarang dah guna komputer dan lengkap semua perkakas audio.

Koleksi Nasyid Kahwin walimatul urus

Koleksi CD 1 :

  1. Kompang (1)
  2. Kompang (2)
  3. Rabbani – Pengantin Baru
  4. -
  5. Mestica – Selamat Pengantin Baru
  6. Nadamurni – Pengantin Baru
  7. Amar – Amani
  8. -
  9. -
  10. -

Koleksi CD 2 :

  1. Dehearty – Pengantin Baru
  2. Devotees – Kekasih
  3. Devotees – Mahar Cinta
  4. Far East – Bingkisan Rindu
  5. Far East – Cinta Pertama
  6. Hijjaz – Rumahku Syurgaku
  7. In Team – Bisikan Nurani
  8. In Team – Setanggi Syurga
  9. In Team – Nur Kasih
  10. -

Koleksi CD 3 :

  1. In Team – Doa Seorang Kekasih
  2. In Team – Impian Kasih
  3. In Team – Kasihku Abadi
  4. In Team – Sutera Kasih
  5. Mestica – Destinasi Cinta
  6. Mestica – Kerana Cinta feat In Team
  7. Mirwana – Permataku
  8. Munif Ahmad – Bidadari
  9. Nazrey Johani – Isteri Solehah
  10. Rabbani – Bidadari

Koleksi CD 4 :

  1. Rabbani – Cari Pasangan
  2. Saff One – Isteri Solehah
  3. Saff One – Seri Seorang Isteri
  4. Saujana – Keluarga Bahagia (Minus One)
  5. Selamat Pengantin Baru (Instrumental)
  6. Suhaimi – Kias Cinta
  7. The Zikr – Isteri Solehah
  8. UNIC – Hanya Tuhan Yang Tahu
  9. UNIC – Atas Nama Cinta

Koleksi CD 5 :

  1. UNIC – Cahaya Cinta
  2. UNIC – Insan Bernama Kekasih
  3. UNIC – Mahligai Kasih
  4. Wildan – Setia Seorang Isteri
  5. Zaleha Hamid – Bunga Rampai
  6. Zaleha Hamid – Selamat Pengantin Baru

Erkk, ada sekali kompang kahwin untuk sesiapa yang mahu dan juga Zaleha Hamid supaya bagi rancak sikit majlis walimatul urus korang semua!

Teringat masa kakak aku kahwin 2 tahun lepas, susah nak cari lagu nasyid yang sesuai untuk walimatul urus kakak aku. Letih korek hard disk komputer dan ambil masa yang lama untuk senaraikan semua list nasyid kahwin raja sehari itu. Tapi nasib baik la majlis perkahwinan tu tiada gangguan dari luar..

Tapi bila dah ada list nasyid kahwin ni, harap dapat memudahkan pencari atau deejay untuk mendapat nasyid yang best untuk majlis perkahwinan mereka. Boleh right klik n ‘save as’ untuk muat turun free download 45 nasyid perkahwinan itu.

Ada request lagi ke untuk koleksi nasyeed kahwin yang tak tersenarai?

Sumber terbaik : Amirez

NAK PANDUAN FB ADS PERCUMA TAK? DOWNLOAD PERCUMA DI SINI (klik) show <== click Here

12 comments… add one

  • banyak nyer…boleh aku rujuk sini nanti.
    azmanisma entri terbaru..It’s not about the moneyMy Profile

  • Muaz, kena tambah lagi 1 lagu fevret la: Maher Zain – For the Rest of My Life :)

    Oh ye, terima kasih tak terhingga kpd adikku yg bertungkus lumus mencari lagu nasyid yg sesuai utk majlis kahwin kami dulu..termasuklah mencari tukang kompang & penasyid utk live performance juga. you’re the best! *wink2*

    • ade org komen kat sini la..hehe.. takde hal la psl kompang dan penasyid tu.. Tp bile la next Ammar ni..hehe..

      eh, tau tak Maher Zain ada kuar lagu baru. You are number one..khas utk bakal ibu..kehkehkeh

  • hudhud

    waa..nice2..thx.. jimat mse nk cri lagu utk majlis kahwin nnt.. smoga bermanfaat utk smua.. =)

  • dilawawa ibrahim

    Terima kasih banyak2… sangat bermanfaat.

  • faiz

    Terima kasih :)

  • Fakru

    Jzkk..sangat membantu dan bermanfaat..=)

  • Que

    Terima kasih ya Muaz. tak payah susah2 cari untuk majlis nanti. sebab deejay kat tempat saya kurang mainkan lagu-lagu nasyid masa hari perkahwinan ni.

  • siti azza

    As salam.
    Jazakallah Muaz..

  • keroro

    TQ =)

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika bukan spammer...