Lyssa Faizureen sudah ada 50000 Followers

Blog Lyssa Faizureen | Header blog lyssa

Lyssa Faizureen aka Lyssa Secret- Rata-rata dalam kalangan blogger sudah kenal siapakah si Gadis bernama Lyssa Faizureen ini. Blog Lyssa Faizureen tidak asing lagi dalam dunia blog ketika ini. Sebut sahaja Lyssa Tutorial, atau Lyssa Tips Blogging, pasti ramai sudah sedia maklum.

Info Blog Lyssa

Blog Lyssa Faizureen mengenai tutorial blog, tips blogging dan kisah hidup. Seorang gadis kidal yang suka  berceloteh dan mula berblogging pada 1/12/2010.

Followers 50 000

Lyssa Faizureen | 50 000 Followers | Tips tambah Follower

Ya, memang benar. Genap jam 6.30 petang semalam, blog Lyssasecret.com berjaya mencapai jumlah 50000 Followers dan bilangan Followernya tetap bertambah dari hari ke hari.

Tahniah aku mahu ucapkan kepada pemilik blog Lyssa kerana atas usaha yang dikorbankan selama ini mampu mencapai apa yang ditarget setelah sekalian lama. Mendapat ‘Pengikut’ blog sebanyak itu bukan lah hanya duduk diam dan tunggu orang klik melainkan memerlukan effort dan skill yang tersendiri.

Sebelum ini, masa zaman blogspot dulu, aku ada post satu entri khas 10 Top Followers Malaysia dan korang boleh lihat siapa yang berada di tempat nombor satu ketika itu. Aku kira itu post pada bulan Januari dahulu.

Followers menjamin Trafik?

Bagi aku, sebanyak mana pun followers blog anda, sebenarnya bilangan itu tidak menjamin pun jumlah trafik yang korang bakal dapat untuk setiap hari. Ada sahaja blog yang hanya 400 followers tapi mampu menjana trafik lebih tinggi dari blog 40K pengikut.

Tetapi, jumlah followers juga ada baiknya. Seperti mana Lyssa Faizureen sudah ada 50000 Followers, sebenarnya jumlah ini mampu memberi kita inspirasi dan semangat dalam blogging.

Ye la, bila anda lihat jumlah beribu-ribu tu, bertambah semangat mahu tulis entri supaya tak menghampakan bakal pembaca yang beribu-ribu tu. Jangan sampai Malu nak baca comment dah la ye!

Apa-apa pun, semoga si gadis Lyssa Faizureen ini terus tabah dan maju dalam dunia blog serta mencapai apa yang ingin dicapai melalui penulisan blognya. Sebab aku cukup yakin dia tidak akan berhenti berceloteh dalam entrinya.

Akhir kata, terima kasih untuk review blog pada entri Follower ke 50 000 Blog Lyssa Faizureen. Moga pemilik Lyssa Secret menjadi lebih baik dari hari ke hari.

Get Fresh Content Delivered.

Join and get free content delivered automatically each time we publish.

Comments

  1. says

    perghhh….budak lisa tu mmg hebat gile… umur baru berapa dah berjaya dalam dunia blogging :) hebat2!!

    tahniah sbb berjaya jadi follower beliau ke 50K :) eh, mmg tggu dari sehari ke sehari ke ape? hehehe =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge