Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA / Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013 Telah Dibuka untuk cetakan print borang

Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA / Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013 Telah Dibuka untuk cetakan print borang.

Belum print borang UPU selepas buat permohonan? Aku menerima banyak komen di entri Tips Isi Borang UPU fasa 2 online dan Isi Borang UPU – Soal Jawab mengenai terlupa atau tak berjaya nak print borang UPU selepas membuat permohonan UPU.

Untuk pengetahuan semua yang mempunyai permasalahan yang sama, aku nak kongsikan yang SEMAKAN PERMOHONAN DIBUKA UNTUK TUJUAN CETAKAN SAHAJA.

Tetapi sebarang permohonan baru untuk UPU tidak akan dilayan sama sekali kerana telah tutup.. yang itu memang masalah korang yang tak reti nak ambil tahu untuk kemasukan ke IPTA / Politeknik dan ILKA terutamanya bagi kategori A, lepasan SPM 2011.

Komen anda biar UPU jawab

Ini 2 bentuk komen berkaitan dengan permasalahan belum print borang UPU.

1. salam. sy dah isi borang upu tpi sy terlupa untuk print borang tersebut jdsebabkan borang tersebut perlu dhantar kpda u yg berkaitan jd mcm mne sy nk dapatkan semula borang 2 n print???… mohon pertolongan.. dari ~ nurul

2. aku dah isi dia punya form
tapi lupa nak print dia punya form tuu.
nak print dah tutup tarikh pulak
tak boleh nak print
mcm mana ekh? dari ~ anonymous

Makluman dari UPU terkini

Ini berita terkini dari pihak UPU (BPKP JPT)  yang bagitau korang dah boleh buat semakan permohonan hanya untuk tujuan CETAKAN PRINT sahaja.

Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA/ Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013 Telah Dibuka..

MAKLUMAN :
SEMAKAN PERMOHONAN DIBUKA UNTUK TUJUAN CETAKAN SAHAJA. HANYA PERMOHONAN YANG LENGKAP SAHAJA YANG AKAN DIPAPARKAN. SEBARANG PERMOHONAN UNTUK PERUBAHAN TIDAK AKAN DILAYAN.

~UPU~

Cara buat semakan STATUS PERMOHONAN

1. Terus ke laman rasmi MOHON IPT, pautannya ONLINE MOHE UPU

2. Semuanya sama seperti anda isi borang UPU sebelum ini.

Untuk lepasan SPM 2011 dan setarafnya dengannya, bilamana pihak UPU dah bagi peluang untuk buat cetakan print selepas anda melakukan Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA / Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013, jangan pula anda lepaskan peluang keemasan ini.

Nanti lepas dah tutup Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA 2012, baru la ramai mula tanya macam ni la, macam itu la..

PSSSSTT : bagi yg belum print borang tu, mulakan dari sekarang!! dan tiada FASA 3 untuk permohonan UPU ye sebab aku tak pernah dengar pun.

Dapatkan update TERAWAL !

Sertai dan dapatkan artikel terkini terus masuk ke inbox anda

Comments

  1. prolikenoobmahai says

    bro, lpas msukkan no ic ngan kategori, tkan semak ke seterusnya? aku tkan semak xde ape2 jdi tpi tkan seterusnye kuar yg borang tu… semakan ni utk tngok borang ke status dier?

  2. anonymus says

    semakan permohonan ni hanya untuk buat cetakan sahaja ya?
    emmm nk tanya lepas buat cetakan ada kene buat ape2 ker?
    keputusan UPU akan keluar bila agaknye?

  3. makcikpeningkusut says

    slam.. nk tny .. applictaion ni bleh ke lau kita apply personal,means kita isi and settlekan all the documents required sendirik, and then just anta kat kpt ? kpt process ke borang kita klau buat camtu ? sal kwan ank makcik mostly diorang semua under people in charge for their couse.and agak malang sal anak makcik ini apply untuk corse lain and the person not interested nak settlekan.. arap dapat menjawab secepatnye yerk.. and one more thing, the stated number tak boleh dicontact at all for any enquiries..#peningkusut :)<–senyum dalam keterpaksaan ! oke,thanks

  4. muhammad nurdinhakem says

    salam , tolong bg link untuk cetak semakan permohonan upu.yang mohon ipt tu tk dapat.tolong bg link tu.pertolongan anda amat dihargai.

  5. sesangat.buntu says

    msih d’buka lgi ke utk print out brg upu nih ?? n agak2 bila last ?? cz bila klik kt pautan xdpt pom ?? and one more things , print out nih utk calon lepasan spm jr ke ?? stpm cmne ?? tq .

  6. mohd hafizuddin says

    mang kene print ke brg upu y kite isi uh…n mang kne bg kt phak u ke….kalu y xprint nie,cmne plak…xlyak msuk u ke…

  7. sha says

    sy sdah mohon n kemaskini… bila check status pndftran melalui sms, diorang blas permohonan anda tiada dlm sistem… sakit hati….. mcm mna ni?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA