Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA / Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013 Telah Dibuka untuk cetakan print borang

Lepasan SPM 2011

Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA / Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013 Telah Dibuka untuk cetakan print borang.

Belum print borang UPU selepas buat permohonan? Aku menerima banyak komen di entri Tips Isi Borang UPU fasa 2 online dan Isi Borang UPU – Soal Jawab mengenai terlupa atau tak berjaya nak print borang UPU selepas membuat permohonan UPU.

Untuk pengetahuan semua yang mempunyai permasalahan yang sama, aku nak kongsikan yang SEMAKAN PERMOHONAN DIBUKA UNTUK TUJUAN CETAKAN SAHAJA.

Tetapi sebarang permohonan baru untuk UPU tidak akan dilayan sama sekali kerana telah tutup.. yang itu memang masalah korang yang tak reti nak ambil tahu untuk kemasukan ke IPTA / Politeknik dan ILKA terutamanya bagi kategori A, lepasan SPM 2011.

Komen anda biar UPU jawab

Ini 2 bentuk komen berkaitan dengan permasalahan belum print borang UPU.

1. salam. sy dah isi borang upu tpi sy terlupa untuk print borang tersebut jdsebabkan borang tersebut perlu dhantar kpda u yg berkaitan jd mcm mne sy nk dapatkan semula borang 2 n print???… mohon pertolongan.. dari ~ nurul

2. aku dah isi dia punya form
tapi lupa nak print dia punya form tuu.
nak print dah tutup tarikh pulak
tak boleh nak print
mcm mana ekh? dari ~ anonymous

Makluman dari UPU terkini

Ini berita terkini dari pihak UPU (BPKP JPT)  yang bagitau korang dah boleh buat semakan permohonan hanya untuk tujuan CETAKAN PRINT sahaja.

Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA/ Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013 Telah Dibuka..

MAKLUMAN :
SEMAKAN PERMOHONAN DIBUKA UNTUK TUJUAN CETAKAN SAHAJA. HANYA PERMOHONAN YANG LENGKAP SAHAJA YANG AKAN DIPAPARKAN. SEBARANG PERMOHONAN UNTUK PERUBAHAN TIDAK AKAN DILAYAN.

~UPU~

Cara buat semakan STATUS PERMOHONAN

1. Terus ke laman rasmi MOHON IPT, pautannya ONLINE MOHE UPU

2. Semuanya sama seperti anda isi borang UPU sebelum ini.

Untuk lepasan SPM 2011 dan setarafnya dengannya, bilamana pihak UPU dah bagi peluang untuk buat cetakan print selepas anda melakukan Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA / Politeknik & ILKA Bagi Sesi Akademik 2012/2013, jangan pula anda lepaskan peluang keemasan ini.

Nanti lepas dah tutup Semakan Status Permohonan Kemasukan Ke IPTA 2012, baru la ramai mula tanya macam ni la, macam itu la..

PSSSSTT : bagi yg belum print borang tu, mulakan dari sekarang!! dan tiada FASA 3 untuk permohonan UPU ye sebab aku tak pernah dengar pun.

36 comments… add one

  • huda

    kalau borang poli plak macam mana ? tak sempat nak print hari itu .

  • tah bila ley sambung stdy//
    Man entri terbaru..Perbezaan Kek Mahal Dengan Kek MurahMy Profile

  • jiha

    kalau xdpt buat semakan, makna nye permohonan xditerima ke?xdpt upu ke?

    • sepatutnya normal nye boleh la, kalo tak boleh tu takut ade prob la

  • alangkah bagusnya kalau putera belajar bersungguh-sungguh dulu….
    hatiputera entri terbaru..LELAKI KACAK PILIH IPHONE 4S ATAU SAMSUNG SII MANA SATUMy Profile

  • prolikenoobmahai

    bro, lpas msukkan no ic ngan kategori, tkan semak ke seterusnya? aku tkan semak xde ape2 jdi tpi tkan seterusnye kuar yg borang tu… semakan ni utk tngok borang ke status dier?

  • anonymus

    semakan permohonan ni hanya untuk buat cetakan sahaja ya?
    emmm nk tanya lepas buat cetakan ada kene buat ape2 ker?
    keputusan UPU akan keluar bila agaknye?

  • liying

    print out untuk apa?kena hantar ke universiti yg apply?

    • ade sesetengah Universiti yg mintak di print out.

      • wan nursyafiqa

        nak semak syarat kemasukan lepsan spm ke politknik kat ane yerk…..?

  • makcikpeningkusut

    slam.. nk tny .. applictaion ni bleh ke lau kita apply personal,means kita isi and settlekan all the documents required sendirik, and then just anta kat kpt ? kpt process ke borang kita klau buat camtu ? sal kwan ank makcik mostly diorang semua under people in charge for their couse.and agak malang sal anak makcik ini apply untuk corse lain and the person not interested nak settlekan.. arap dapat menjawab secepatnye yerk.. and one more thing, the stated number tak boleh dicontact at all for any enquiries..#peningkusut :)<–senyum dalam keterpaksaan ! oke,thanks

  • kompius..

    xleh nak semak pom..dah xleh print ke??

  • mok

    cam mna mau frint pa yg mau d tkan

  • muhammad nurdinhakem

    salam , tolong bg link untuk cetak semakan permohonan upu.yang mohon ipt tu tk dapat.tolong bg link tu.pertolongan anda amat dihargai.

    • bukan keputusan permohonan UPU diumumkan 7 mei ke? kalo tak silap sy la.

  • sesangat.buntu

    msih d’buka lgi ke utk print out brg upu nih ?? n agak2 bila last ?? cz bila klik kt pautan xdpt pom ?? and one more things , print out nih utk calon lepasan spm jr ke ?? stpm cmne ?? tq .

  • assalamualaikum….saya nak tahu,bile boleh kite dapat tahu keputusan tawaran upu???terima kasih!!!!!

  • mohd hafizuddin

    mang kene print ke brg upu y kite isi uh…n mang kne bg kt phak u ke….kalu y xprint nie,cmne plak…xlyak msuk u ke…

  • renusha devi

    boleh tak saya print out borang upu sekarang?

  • sedangmencari

    klu kluar result upu tolong buat link erk…

  • mohd affendi

    upu bila nak keluar?

  • bg stpm plak ley lg ka nak print out brg tu….tlg sya….

  • mimiey

    nak tnye surat tawaran untuk kolej komuniti ble bleh kluar ek?? saya bkak tak dapat pom..??

  • muhammad

    kalau saya terlepas upu fasa 2..ada efect ka???

    • kalo mmg nak ambil UPU, ade efek la.. skrg dah masuk study ke belum?

  • sha

    sy sdah mohon n kemaskini… bila check status pndftran melalui sms, diorang blas permohonan anda tiada dlm sistem… sakit hati….. mcm mna ni?

  • noraziyani binti ishak

    cm na nk semak yg kta dh si borang upu ne ke x g…?

  • Tolong bagitahu izzi sekarang macam mana nak print borang tu semua . Izzi dah gak boleh buka borang tu . :(

  • dhanu

    samalah kita,dah apply tapi takde dlm sistem..ada jln penyelesaian tak admin?

  • Salam, mcm mana cara nak print balik borang2 permohonan upu kalau saya terlupa nak print and tarikh semakan dah tutp? saya tak faham. tolong saya.. plz…..
    huzaimizul entri terbaru..Kenapa saya suka Telegram berbanding Whatsapp?My Profile

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.