Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM Ambilan Jun 2012

Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM Ambilan Jun 2012 atau Semakan Keputusan Permohonan Maktab Perguruan 2012 boleh mula disemak menggunakan Aplikasi Permohonan Program Perguruan Kementerian Pelajaran Malaysia mulai 2 petang, 30 April 2012 (Isnin).

Semakan Panggilan Temuduga KPLSPM Ambilan Jun 2012 | KPM

Semakan Keputusan Panggilan Temuduga  bagi  Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian (PISMP) Ambilan Jun 2012 ini adalah untuk mereka yang sudah membuat Permohonan tawaran KPLSPM dari 22 Mac – 5 april 12 yang lepas.

Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP) 2012 adalah Program yang dikhususkan untuk melatih guru-guru di Institut Pendidikan Guru (IPG) yang ditetapkan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dalam pelbagai bidang bagi keperluan di sekolah rendah.

kplspm ambilan jun 2012

Cara semak keputusan KPLSPM ambilan jun 2012

1. Layari APP MOE GOV MY di SEMAKAN PANGGILAN TEMUDUGA KPLSPM AMBILAN JUN 2012.

2. Masukkan No Kad Pengenalan dan tekan SEMAK!

Tips

Setelah anda semak online panggilan temuduga KPLSPM jun 2012. Bagi calon pemohon yang berjaya selepas semak online ini, pemohon dikehendaki mencetak Surat Panggilan Temu Duga, Borang Butiran Diri dan Helaian Pernyataan Hasrat melalui internet.

Masalah atau pertanyaan

BAHAGIAN PENDIDIKAN GURU
KEMENTERIAN PELAJARAN MALAYSIA
ARAS 3, BLOK E13, PARCEL E
KOMPLEKS PENTADBIRAN KERAJAAN PERSEKUTUAN
62604 PUTRAJAYA
(u.p : Unit Pengurusan Pengambilan Pelajar)
Telefon : 03 8884 1260/ 1249/ 1246/ 1242/ 1245

Tambahan

Tahniah kepada rakan lepasan SPM 2011 yang berjaya mendapat panggilan temuduga KPLSPM ambilan jun 2012 ini. Yang tidak berjaya, boleh cuba lagi ataupun ada option lain di bahagian BIASISWA.

Cuma anda kena bersabar sedikit kerana pada peringkat awal, laman web rasmi applikasi KPLSPM 2012 pasti akan overload sebab ramai yang mahu semak juga.

Jadi anda dinasihati untuk membuat semakan online panggilan temuduga maktab perguruan selepas jam 12 tengah malam sebab waktu tu tak ramai yang online.

Dapatkan update TERAWAL !

Sertai dan dapatkan artikel terkini terus masuk ke inbox anda

Comments

  • IPTBPSV says

   xdapat tukar. tapi bidang yg anda dpt nnti mungkin akan berbeza. sebb kdg2 pemberian bidang nnti akan diberi berdasarkan result spm anda. sbgai contoh, jika anda mnta bm dan sains, tpi dlm result spm dpt A dlm psv. jadi anda berkemungkinan besar dpt bidang psv. :)

 1. syafirah suhaimi says

  sye tak dpat temuduge utk ke ipg , nak wat rayuan ,tp dia kate slah msok no ic .. mcm ne tu eq?? tak logik sgt ny.. takkan lha no ic sye sndri sye tak thu .. :(

 2. nyna says

  salam , saya lepasan spm 2011 , bg sesiapa yg tak dpt panggilan ke temuduga IPG pengambilan jun 2012 , kan boleh buat rayuan,tapi kenapa takde jawapan??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA