Semakan Panggilan Temuduga UPU (bukan pendidikan) untuk Lepasan SPM 2011

Pendidikan

Semakan Temuduga UPU 2012 | Semakan Panggilan Temuduga UPU (bukan pendidikan) bagi lepasan SPM 2011 hanya untuk kursus yang ada temuduga sahaja seperti UTM, UiTM, UPSI, dan UPNM.

Semakan Panggilan Temu duga permohonan UPU bolah mula disemak kerana sesi Temu Duga akan diadakan dari 12 hingga 24 April 2012 bagi calon yang layak. Sila semak temuduga UPU 2012 anda segera.

Manakala untuk semak temuduga UPU bagi Program TEVT dan ILKA serta Lepasan STPM dan setarafnya (bukan pendidikan atau pendidikan) akan diberitahu kemudian. Yang terdekat cuma untuk program TEVT dan ILKA iaitu pada 16 April 2012 ini.

Info Temuduga Interview permohonan UPU ini dibawa khas dari pihak UPU di laman facebook mereka.

Semakan Temuduga UPU bukan pendidikan

SEMAKAN PANGGILAN TEMU DUGA (BUKAN PENDIDIKAN) BOLEH MELALUI LAMAN WEB DI BAWAH. TEMU DUGA AKAN DIJALANKAN DARI 12 HINGGA 24 APRIL 2012.

UTM : http://intake.utm.my/semakan/
UiTM : http://www.online.uitm.edu.my/
UPSI : http://www.upsi.edu.my/kemasukan/temuduga/
UPNM : http://www.upnm.edu.my/kemasukan/temuduga
POLITEKNIK : http://www.politeknik.edu.my/portalbpp/index.asp

Aku kepilkan juga contoh surat tawaran yang akan korang dapat jika berjaya mendapat panggilan temuduga bukan pendidikan bagi lepasan SPM 2011.

Contoh panggilan Temu Duga UPU 2012

Saudara/Saudari,

PANGGILAN TEMU DUGA SESI AKADEMIK Semester 1 2012/2013
Berhubung dengan permohonan saudara/saudari untuk program tersebut di bawah, saudara/saudari dijemput menghadiri temu duga yang akan diadakan seperti berikut:

Nama :
MUAZ AHMAD FARIS
No Kad Pengenalan :
9403248177xx
Program Temu Duga :
AD110 – DIPLOMA PERUBATAN
Fakulti :
FAKULTI PERUBATAN

Sila datang temu duga di tempat yang ditetapkan.

Tempat :
UiTM KAMPUS KUALA TERENGGANU
KAMPUS CHENDERING

21080, KUALA TERENGGANU
TERENGGANU
Tarikh/ Hari :
15 APRIL 2012 (AHAD)
Masa :
10:30 AM

Jika anda berjaya melepasi interview, sila semak Tarikh Keputusan Permohonan UPU kemasukan sesi Akademik 2012/2013.

Harap kepada semua calon lepasan SPM yang memohon isi borang UPU agar dapat semak segera temuduga UPU anda. Kerana korang lah yang bakal mendapat panggilan interview dari pihak UPU. Temuduga Interview UPU akan dijalankan dari 12 – 24 April 2012.

Agak-agak lah, apa ya persediaan untuk menghadapi Panggilan Temuduga dari pihak UPU 2012?

26 comments… add one

  • Aku dapat tmuduga UPNM.haha
    budakserius entri terbaru..Penyanyi Wanita Berjambang Di AustriaMy Profile

  • Ahmadz

    Bukn penddkan?
    Kurg faham la dr muaz

    • dia ada dua kategori. Bukan pendidikan dan Pendidikan. Pendidikan utk adalah kos yang berkaitan dgn Pendidikan seperti Ijazah Sarjana Muda Pendidikan MEdSi

  • Ahmadz

    Oh…tq
    Bkn semua course ad temuduga…course ap y perlu temuduga…?

  • sofea

    salam..hmm UPSI tu mmg xboleh cek ke??

    • cik Sofea, ramai gak yang hadapi problem sama.. mgkn sistem tgh down kot

  • hafiz94

    salam..course engineering ada temu duga tak???

  • chak

    salam..nak tny.,ape beza antara asasi, matrikulasi dan diploma? n which one is da best choice.??ta bape faham lg la..

    • oh bahaya tu, bnda basic.. haha.. bleh cari sndri kot.. tapi setiap tu lain2 n ikut org tu nak ke mana lepas tu. Kalo cam diploma, sijil tu boleh terus utk kerja. Untuk matrikulasi 2 tahun lps tu sambung kos degree kat U.. kalo asasi pulak adalah persediaan sebelum belajar ke Uni local atau overseas. Camtu la secara ringkas utk cik chak!

      • chak

        ouh,,thanks a lot :)

  • hazwanijurimi

    ASSALAMUALAIKUM,salam ukwah,course apa je yg ada temuduga?
    *asasi sc di UiTM perlu temuduga x?sbb sya dah check n then dia tulis”Permohonn anda x berjya”mksudnye?

    • dayana

      as salam……me too…..i choose diploma sains,,,but when i check they say my permohonan gagal….:( so means i memang tak de peluang at UiTM ke???

  • Salam, saya nak tanya, klu asasi tesl di uitm tu dikira pendidikan ke? sebab masa saya check syarat kelayakan, sepatutnya saya layak amik tesl, and saya dah apply di upu dan dah diterima permohonan. Tapi bila check panggilan temuduga ni dia kata “harap maaf, permohonan anda tidak berjaya”. Tesl x termasuk ke? ataupun memang termasuk tp xde rezeki saya dipanggil

  • Adik saya pun kena interview pagi nih .. . utk kos sarjana muda .. . :)
    MDHAFiZ.NET entri terbaru..Menghitung Hari Detik Demi DetikMy Profile

  • amaaaaaal

    temuduga kat upsi untuk course apa je?

  • anum

    macam mana nak semak temuduga untuk program pjj??

  • nudrah

    salam.. saya nak tanya. mcm mana nak check temuduga asasi tesl ? saya jumpa temuduga bukan pendidikan je.

  • adiba tarmizi

    Salam, saya ada pergi interview tesl 23 april yang lepas, boleh sy tahu bila keputusan akan keluar? terima kasih.

    • awal bulan Mei kalo tak silap.. interview test tu utk kos ape n di mana?

  • nina

    assalamualaikum maaf nak tanya bila interview utk lepasan matrik keluar?

    • jika mendapat tawaran, akan diberitahu ikut emel or surat .

  • nina

    assalamualaikum maaf bila boleh tahu kita dapat atau tidak interview untk lepasan matriks 2011/2012? untul interview selain pendidikan. contoh intervie kos fine art?

  • azri

    salam saya nak tanye blew jawapan second intake uitm sesi 2012 n 2013..harap sedia mambantu

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.