Sungai Kristal – Sungai tercantik di Dunia (16 Gambar)

Sungai Kristal tercantik

Sungai Kristal di Macarena, Colombia

Nama diberi Cano Cristales- Sungai Kristal. Wujud di Selatan rantaian Gunung di Macarena, Colombia dan terus mengalir hingga ke Sungai Guayabero.

Apa yang menariknya..sungai ni lawa dan tercantik kerana mempunyai lima warna unik – Kuning, Biru, Hijau, Hitam dan Merah...

Kalo korang tak percaya dengan Sungai Kristal ini adalah sungai tercantik di dunia. Boleh lihat gambar di bawah.

Lepas tu, mari kita berhibur dengan perkataan “SubhanaALlah” MasyaAllah” dan “Allahuakbar”

Rupanya kita ni kerdil je dan tak lawa seperti sang Pencipta yang mencipta kan Sungai Kristal terlawa dan tercantik di dunia.

SubhanAllah, MasyaAllah, dan Allahuakbar.. - itu matlamat yang jelas bila tengok gambar-gambar ini. Tapi kat Malaysia , apakah Sungai tercantik yang terdapat di Malaysia..? Kalo ada pun sungai kristal di Malaysia, semestinya tidak dapat untuk tandingi Sungai kristal di atas. Betul tak??

Moga anda terhibur dengan gambar-gambar ni. Lepas ni akan ada banyak lagi gambar-gambar menarik. Just LIKE fan page untuk tak bagi terlepas ye!!

Get Fresh Content Delivered.

Join and get free content delivered automatically each time we publish.

Comments

  1. Archyher says

    Tak nampak ikan pun tapi gambar yang ke 5 lawa sangat.
    Laluan sungai tu nampak tenang je
    Kekuasaan Allah memang tiada tandingan.

  2. Fifi says

    Subhanallah..kepada Allah jugaklah semua puji-pujian.
    Kalau ni ada kat Malaysia, kalau Allah hendakkan ia lebih cantik dari yang kat Colombia ni, “kun fayakun” kan,maka jadilah yang kat Malaysia ni lebih cantik dari kat mana2 pun.
    tak sungai kristal lagi, kita up kasi nama sungai berlian. haa…
    *maaf termerapu*

  3. says

    Excellent pieces. Keep posting such kind of info on
    your blog. Im really impressed by your site.

    Thanks for sharing your thoughts about Sungai Kristal.

    Regards
    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this
    website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz respond as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot
    sulaman manik crumble recently posted…sulaman manik crumbleMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA