Tips Isi Borang UPU fasa 2 online

Lepasan SPM 2011, Pendidikan
 

Tips ISI BORANG UPU FASA 2

Tips Isi Borang UPU fasa 2 online | Anda sudah membuat Permohonan Online UPU mulai 9 Januari? Rata-rata pelajar lepasan SPM 2011 sudah mengisi borang UPU melalui online tak kisah la fasa 1 atau fasa 2. Kali ini ada maklumat baru untuk aku kongsikan mengenai Tips – Tips isi borang UPU fasa 2 secara online.

Maklumat tips isi borang UPU fasa 2 haruslah disebarkan secepat yang mungkin sebelum anda membuat Semakan Keputusan SPM 2011 Online dan SMS.

Tips isi borang UPU

Disebabkan aku baru je isi 2 hari lepas borang UPU fasa 2, jadi ini beberapa tips ringkas termasuk kata laluan dan nama ibu serta tips – tips lain akan aku kongsikan pada waktu lain selepas keputusan SPM 2011 keluar.

Tips Isi Borang UPU fasa 2

1. Ramai pemohon menghadapi masalah untuk mengemaskini permohonan disebabkan “kata laluan” & “nama ibu” salah.

Sebenarnya kesilapan pemohon mengisi kedua-dua ruangan “kata laluan” DAN “nama ibu”. Sila isi HANYA salah satu di antara “kata laluan” ATAU “nama ibu”. Jika isi kata laluan kosongkan ruangan nama ibu dan jika ingin guna nama ibu kosongkan ruangan kata laluan tetapi jika lupa “kata laluan” & “nama ibu” sila hubungi upu di nombor  tentera di akhir entri.

Tetapi kalo sudah mengisi UPU dengan kata laluan dan nama ibu seperti aku ni nanti masa kemaskini kenalah betul kata laluan dan nama ibu tersebut. Kalau salah pada salah satu samada password atau nama ibu, maka sistem akan jadi ralat (problem).

2. Semua pemohon UPU fasa 2 dibenarkan :

  • PERMOHONAN sekali
  • KEMASKINI tiga kali
  • SEMAKAN banyak kali.

hanya permohonan yang lengkap sahaja boleh membuat KEMASKINI & SEMAKAN.

3. Manakala untuk pemohan lepasan STPM 2011, hanya perlu isi sekali je permohonan UPU. Tiada fasa 2 untuk lepasan STPM dan Setaraf.

Pertanyaan tips Isi Borang UPU fasa 2 ?

Sila hubungi upu untuk bantuan lanjut di talian 03-8870 6755/6766/6767/6777 (Isnin – Khamis 8.00pg-1.00tgh, 2.00ptg-5.30ptg0 9Jumaat 8.00pg-12.15tgh, 2.45ptg-5.30ptg) sumber : ~UPU~ khas untuk Tips Isi Borang UPU fasa 2

Sebarang masalah mengenai tips UPU fasa 2 online ini, boleh komen di bawah. Jika aku tau, aku jawab  la ye!

[ads] Teknik terkini BOOST POST FB Ads ? Baca di sini Teknik Rahsia dapat klik RM0.01 FB Ads (klik)

[ads] NAK PANDUAN FB ADS PERCUMA TAK? DOWNLOAD PERCUMA DI SINI (klik)

show <== click Here

143 comments… add one

  • aku dah hantar borang dah pun..haha
    tapi untuk Ijazah la :)
    dengan dokumen tak lengkap..grrrr, susah jadi macam ni..
    LI sem last..hmmm

    p/s saja lalu2 sini, nk tengok THESIS wow! :P
    syahrilhafiz entri terbaru..The Windows GodmodeMy Profile

  • zulaikha

    malu la nk tya ..sbb ni la prob nya ,klo isi last minit..tpi knapa ah klo stiap kli nk isi ja error error bagai ? lpas isi num pin..pswor..nama ibu..tekan ‘seterusnya’ tak boleh n msok..:(
    tmbol mcm ni “Query SQL Kemasukan Maklumat Login tidak dapat dilakukan:You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ‘ARI’, ’1213′, ’1′, ’2012-03-19 11:21:49′)’ at line 18″…..knapaaa…? –’

    • sy isi haritu ok je… dlm 4 hari lepas. Cuba gunakan internet explorer atau chrome.

    • farah

      tkn je try again.. byk kali.. atau die punye link tu,, atau back.. haha .. ak pun error gak.. pastu try lg byk kali.. dpt blik page tu..;) sekian

      • terima kasih krn membantu

      • saya dah cuba buat mcm awak kate tekan back…tapi query SQL !! Ya Allah macam mane ni?

  • Nurul

    Sy da apply borg upu untuk lpsn spm. Sblm result spm kluar..tp bile sy nk kmskini semula permohonan sy..sy terlupe kate laluan… Bgmn caranya…?? Adkh sy perlu bli no.pin bsn yg bru ? Bgmn dgn permohonn sy yg lm? Hrp dpt mmbntu.tq

    • kalo ikut pihak UPU, cuba contact di nombor di atas dan tanya paasal kata laluan tu. Sebab tu suh isi hanya satu je supaya senang bila lupa.

      • khalil

        sori nyampuk…sy pun trsalah isi dua2 skali…tp bila call,x blh pulak…nk wat cmne yer??

  • like

    salam.. sebenarnya ada tak ruang untuk kita isi result SPM sebenar dlm borang upu fasa 2?? sebab dlm fasa 1 ada , tapi tak isi la , sebab tak tau result sebenar lagi..

    • rasanya utk result SPM tu, automatik kot data masuk.. Letih la nak isi satu2

  • emi

    Salam..sy dpt 7A termasok add math dan lukisan kejuruteraan..2B bg fizik dan tekno kejuruteraan..dan c+ bg kimia..rasenye kos ape yg sesuai dgn sye..dan sy nk tny..boleh x sy apply U yg same tp kos yg berbeza dlm UPU..

    • cik emi bleh cek IMASCU.. n boleh je apply U same n kos berbeza ye

  • Umi

    Kita dah isi UPU utk fasa 2 sblm dpt results. Ni dah dpt results bila check utk Politeknik tak ditawarkan so kita nak tukar ambik courses yg lain. Boleh kan mcmtu?

    • cik Umi, boleh je selagi tak capai 3 kali kemaskini.

      • Umi

        Thank you nyeeeee! ;>

  • nurin

    sebelum dapat result saya dah kemaskini sebanyak 3 kali. sekarang bila dah dapat result dan bila saya check dengan imascu tu kebanyakan yang saya pohon tak berkelanyakan. ada tak cara untuk saya kemaskini balik? harap bantu. terima kasih..

    • terima kasih krn bertanya. Cuba tanya balik pada pihak UPU..tapi tu la, sepatutnya jgn lebih 3 kali.

      • ayie

        awt bla isi kod sklah lpas 2 dh xbleh nk isi utk angka giliran?

      • nurin

        terima kasih ye sudi reply :)
        saya dah cuba banyak kali call pihak upu. kadang2 engage kadang2 tak jawab.
        tak tahu la macam mana tu. hmm.

        eh saya nak mintak pendapat ni.
        saya sangat berminat dalam bidang psikologi. mana2 ipta atau ipts yang awak boleh suggest kan?

        maaf ye banyak bertanya. hehehe :)

  • yana

    salam..
    sy nk kmaskini tp asyk xmau je,,npe ea??huhu

    • selalunye lepas result SPM 2011 keluar, pasti ramai org yg akan buat kemaskini, so sbb tu sistem UPU jem.. tp nak senang update kemaskini tu masa dalam pukul 12 tgh malam.

  • farhana

    kenapa untuk isi upu fasa 2 tak de ruangan untuk isi maklumat spm?

  • farhana

    kenapa untuk isi upu fasa 2 tak de ruangan untuk isi maklumat spm dan bile nak buat permohonan dikatakan no unik id salah.saya guna nombor id yang sama untuk isi fasa satu.

    • Maklumat keputusan SPM rasanya tak perlu nak isi pun.. pasal no ID tu, tak tahu kenapa bleh jadi camtu, sepatutnya ok la.

  • farah

    sape de list snarai pilihan bidang utk upu tu..??
    susah r.. x leyh bukk lama2 .. die jam
    ingt nak tliti dlu..
    klu nak bukak blik kang x leyh lbih 3 kali pulak=__=
    tolong dptkn bbleyh x?? hehe

    • IMASCU < search google, ni memudahkan tgk result sendiri

  • farah

    ooo.. xpe2 imascu ade.. bru trbaca kat ats.. and boleh semak klykn kite;) assalamualaikum;)

    • waalaikumussalam, camne result bile test kt IMASCU tu?

      • FARAH

        ALHAMDULILLAH kebanyakan semuanye bolehh..;) kcuali yg ada bahasa arab;)

  • knape klo bukak upu je… x lpas… dye tulis busy je… p, mslah nye stiap kli bkk asyk busy je…

    • sbb lepas kuar result SPM, ramai yg nak kemaskini pnye la, cadangnya cari masa ramai tak bukak la

  • Atenmimi

    salam nak tnye…kalau da isi fasa 2 b4 result klua..then after that ade x kne isi result yg kte dpt 2?? or die juz smpai fasa 2 je? means xyah isi rsult kte2…hope muazfaris dpt bntu…nk apply tuk adik…dlu ktorg manual xde on9 nie..so pening cket hehe…btw thanx

  • adilla

    salam.
    saya nak tnye. sy ada isi form upu utk adik. but then, bile dah isi2 sume and sampai ke last page utk pengesahan, angka giliran spm and tahun spm x appear. walhal that one is automatic right? i mean x perlu isi pun kan?
    so camane eh? tq.

  • Rohaizad Husin

    Assalamualaikum. Bang, saya dah hantar UPU, isi sebelum dapat result. Tapi saya tak sengaja dah kemaskini 3 kali. So dah boleh nak ubah pape. Boleh tak kalau saya nak buat permohonan baru guna slip UPU baru?

    • Tak pasti la boleh ke tak. Tapi takut duplicate permohonan la..nnti lagi pening pihak UPU.

    • Atenmimi

      tlong jawab ea…leh je gne num pin bru..nty yg sblum nie automatik cancel..

  • qaulah

    dlm borang upu fasa 2 cmne kte nkk kmskini result spm coz x de pon ruang dye nkk isi…tlg lar..cm,ne????????????

    • AKu rasa, result SPM 2011 yg kita dpt tu, tak perlu isi la.. dah automatik masuk sistem. Kalo tak , mesti la ramai2 nak tipu dpt cemerlang..

      • nur

        aah la..btul jugk ek..

  • curious

    salam sy dah isi upu sblom dpt result.skrg nak update balik nak masukkan result tu tp kenapa tak boleh ye? mcm takde ruang utk isi result pom

    • saya rasa, result mmg tak yah isi sbb tu kan dah automatik dgn IC dan angka giliran. Kalo nk kemaskini pilihan bidang tu logik la kot.

  • amirah

    saya dah kemaskini lebih tiga kali so skrng tk boleh nk kemaskkini lagi
    tapi masih ade pembetulan yg perlu saya buat dlm pilihan. saya mahu tukar pilihan pertama. boleh tk saya beli num pin baru utk mohon semula? tolong bantu sayaaa :’((

    • ramai dah yg utarakan masalah ni.. sila hubungi pihak UPU dgn segera ye!

  • nur izzati basir

    ewm..sya nk tya..mcm mana kalau sy dh kemaskini smpai 3kali..tapi sya nak tukar pilihan dan nak kemaskini utk kali yg ke4..apa patot saya buat??

  • Nurul

    Saya tak ingat berapa kali saya dah kemaskini.Baru harini saya dapat tahu boleh kemas kini sebanyak 3 kali sahaja.So mcm mana nk thu sama ada boleh kemaskini lg atau tk?Saya dah buat semakan tak ada masalah.Saya try call upu tak dapat.Please reply.

    • kena ingat la cik Nurul dah kemaskini brp byk kali

    • yana

      Sy tlg jwb kn ea..ble kite wat semakan kat ats tuh de tulis bape baki kmaskini kite..try larh tgk ea..^^

      • terima kasih cik yana, bleh jadi penulis jemputan kat blog ni la jawabnya

  • Mohammad Yunus

    Salam saudara, tentang ruangan untuk isi result SPM tu memang unavailable or tak payah isi?

  • Nurul

    Masalahnya sekarang saya memang tk thu dah berapa kali saya kemaskini.Kalau sudah lebih 3 kali.Ada tk notis beritahu apa2 semasa nk kemaskini lagi atau memang dah tk boleh kemaskini?

  • Nurul

    Asalkan kita punya form dah disahkan dan hantar semuanya okay kan?

  • ekin

    upu fasa 3 kena isi gak ke ?bila?

  • Muniera

    boleh tak beli no pin baru then isi balik sebab dah kemaskini lebih 3 kali laa…boleh takk??

    • Muniera

      boleh tak beli no pin baru then isi balik sebab dah kemaskini lebih 3 kali laa…boleh takk??

    • baca entri saya yang terkini, saya de jawab nye

  • anom

    As Salam,

    Bagaimana pula dengan ornag/pelajar yag tiada kemudahan internet apalagi komputer.bagaimana mereka menghadapinya…

    Semoga Allah beri laluan dan kemudahan pd mereka

  • Mohammad Yunus

    Memang officially tak payah isi yea bro? Just want to be sure.. Btw, thanks.

    ^^
    Mohammad Yunus entri terbaru..INVASIMy Profile

  • Bujie

    Takda orang tanya soalan ni lagi.
    Camna nak apply program yg takda dalam senarai UPU tu? Nampaknya senarai program kat situ terhad kan. Bukan semua program kat U-U di IPTA ni ada kat situ kan.
    Kena apply sendiri di IPTA tu ke satu persatu? Cth, saya minat Perancangan Bandar, tapi dlm senarai UPU takda satu pun IPTA yang offer. Jadi camna nak apply utk program tuh.

    Satu lagi – dulu masa SPM sy ada apply utk program matriks. Sekarang ni apply utk IPTA melalui UPU. Ada tak pusat setempat lagi yang kita boleh apply, secara online atau pergi sendiri?

    • boleh terus rujuk ke website Universiti tu la. Selalu nya ada borang application.

  • ftin

    salam. nak tanya, kenapa eh saya nak kemaskini tak boleh? bila guna firefox dia tulis
    ‘ Sila isi ruangan berikut :-
    NAMA IBU YANG DIMASUKKAN ADALAH SALAH
    KATA LALUAN YANG DIMASUKKAN ADALAH SALAH’
    tp saya rasa dah betul dah apa yg saya isi :/ and then as for chrome pulak, dia tulis
    ‘Sila isi ruangan berikut :-
    ANDA BELUM MEMOHON’
    -,- kenapa eh? sy dah buat permohonan dah pun, even dh buat semakan and cetak. so what should i do? pls help me :L

    • masalah kritikal ini. Tetapi kalo rasa kemaskini tu tak penting..abaikan je la. Tapi kalo perlu utk kemaskini, harap dpt hubungi pihak UPU atau baca pasal peluang kemaskini

    • FARAH

      tulis salah satu sahaja..
      sama ada kata laluan atau nama ibu …;)

  • zara

    sy dh isi upu sblum result keluar,tapi bila sy semak kelayakan kt imascu kos yg sy pilih 2h tidak layak.bleh k nk tukar semula kos?kena masuk kat laman web ape erk?

    • hanya perlu buat balik kemaskini sahaja.. lepas itu selesai la Cik Zara

  • suria mohamad ali

    masaalah mengisi borang bahagian maklumat pilihan pelajar no. 30..

    • ini yang bahagian sukan persatuan dan sbgi nye kan?? masalah ape ye?

  • zahir

    salam nak brtnya
    upu ada 2 fasa je ke??

  • farah

    assalam, sy hari tu da buat permohonan dan tlh tekan butang sah dan hantar. Tapi rasa macam nak tukar… Tapi kenapa x boleh pun??? Boleh ke tak nk kemaskini sebenarnya? Help me!!!!

  • jadi xbolh la 2…aduh

  • atiranuarmus

    assalam.. tgok kat atas ramai yang tnye pasal mengisi result spm.. memang xpayah isikan muaz? then bile kite dah siap isi, dia bg dlm bentuk adobe reader pun, memang result tu x keluar kan?

    • tak payah isi.. n kena ade adobe reader utk save n baca dalam komputer

      • atiranuarmus

        maksud sy bile dia dah display dlm bentuk pdf pun, result tu tetap dia x tunjuk kan?

        • atiranuarmus

          result spm **

        • yes tak tunjuk sbb semalam sy baru je buat kemaskini!

          • atiranuarmus

            thanks ! lagi 1 nak tnye muaz, kalau kite mohon politeknik tevt & ilka.. lepas tu nak mohon ipta plak, kene pkai no pin lain2 ke cmne? sebab sy isikan untuk adik. kalau dulu, sekali je tp skrg dah lain2.. sy ade beli 2 no. pin tp takut lak nak gune lain2.. cmne ye?

            lagi 1, kalau kite mohon dua2, bile salah satu dah terpilih, lagi 1 xkan dpt ke? atau dua2 boleh terpilih?

          • no pin, kalo tak silap.. guna IC yg same akan dapat no pin same..

            yg mohon dua2.. salah satu dapat tu..sy tak tahu .

          • apit

            betul , numb pin xkan berubah kalau beli sampai 5x kali pon . :P

  • mcm mna nak tulis surat untuk dptkn kemaskini upu balik? n pa yang perlu kita sediakn dlm surat 2?

  • muse

    sya nak tnya nie….sya ada msalah ngan slip permohonan tue…bla sya wat kmaskini blik,slip tue sya xdpt cetak la…bole tlg sya x bg idea nak cetak slip tue coz sya dah nak hntar nie….

    • slip tu hanya boleh print lepas buat kemaskini atau permohonan sbb dia tak save dalam server pnye sistem UPU.. jadi, kalo tak save di komp atau print, tak boleh buat apa dah untuk rujukan sendiri atau pihak UPU> terjawab tak nih?

  • adli

    salam..macam mana saya boleh dapatkan semula rujukan/lampiran pengisian borang UPU lepasan STPM yang telah diisi untuk print? tarikh isi dah tutup jadi semakan tak dapat dibuat..

  • Siti Norsyafiqah

    salam . nak tanya . saya dah isi borang UPU Fasa 2 . tapi yang menjadi masalahnya saya lupa nak print . bila kawan saya cakap permohonan dah tutup baru saya teringat . jadi apa saya nak buat . ?? ._.

    • zaid hassan

      samalah dgn saya..macam mana boleh kami print semula sijil pemohonan UPU?

      • tak tahu.. kalo baca fanpage UPU, mmg derang dah tak layan dah.

  • anonymous

    aku dah isi dia punya form
    tapi lupa nak print dia punya form tuu.
    nak print dah tutup tarikh pulak
    tak boleh nak print
    mcm mana ekh?

  • sarah

    kalau nak semak keputusan IPTA mcm mane eh? Ke blm lagi?

  • tina

    cam na ne…sa dah isi borang fasa 2 tpi bila sa semak xda dlm sistem…

  • Salam….saya nak tanya pasal dokumen-dokumen yang kena hantar ke ipta tu perlu disahkan oleh siapa?…
    joe entri terbaru..Biasiswa HELP SPM Merit 2012My Profile

  • amir

    salam, aku nak tanye pasal permohonan kat upu ni. aku dah buat permohonan, dah tekan sah dan hantar semua dah. tapi keluar last page masa page akhir daftar tu. 2 3 kali aku click sah & hantar. tapi tadi aku check dia kata anda belum memohon, sila klik pautan permohonan. pehh, ayat tu buat aku tak boleh tidur, sumpah tak boleh tidur. sesiapa tahu masalah ni sila bagitau aku. aku takut mak ayah aku marah ni. terima kasih ye

  • nordin

    salam yang dikatakan
    Semua pemohon UPU fasa 2 dibenarkan :

    PERMOHONAN sekali
    KEMASKINI tiga kali
    SEMAKAN banyak kali
    maknanya kalau fasa 1 dah kemaskini 3 kali
    fasa 2 boleh kemaskini sekali lagi?

    • sudah tamat la permohonan tu, orang sekarang sibuk utk cek dah dapat ke blum keputusan UPU tu.

  • saya nak masuk kemahiran yang ada automotif

    • silakan..

      erkk, pemilik blog xpresi.org ke? segan la pemilik blog ni.

  • mamaton

    Anak saya SPM 2011 7A, masa isi online UPU , kemaskini dah 3x, system ‘hang’.
    Call UPU esok pagi tu, dah takleh buat apa, berserah pada takdir katanya. aduh…
    anak sulung n tak de pengalaman. bila buat semakan semua permohonan gagal.Apa
    patut saya buat sekarang?. kesian sungguh pada anak gadis saya tu. macam mana nak buat ?? e-rayuan bila keluar..ditakuti e-rayuan pun kantoi sebab masa last update hari tu dah ‘hang”…

    • buat rayuan terus ke U yang di minati si anak gadis itu.

  • SHUHADA

    salam.saya dah isi upu fasa 1 n sekarang nak isi upu fasa 1 bg lepasan matrik dan setaraf dengannya.Masalah saya ialah saya x dapat nak edit markah koku.Kata pensyarah saya benda tu boleh diedit.Lagipun,kami pelajar2 matrik mendapat markah tersebut pada saat2 akhir.Boleh dikatakan majoritinya menggunakan nilai markah koku iaitu 81 sebagaimananya yang disuruh kerana masih belum mendapat markah.Jadi,masihkah saya berpeluang nak edit markah koku tersebut?

  • likeholic

    kalau pointer matrikulasi saye dapat 3.83 leh dpt dentist x rasanye?

  • anna

    aslm,excuse nk tanya sikit,kalau fasa satu da isi,tapi fasa dua terlepas.

    so nak tanya sikit.
    fasa dua kena isi keputusan matrikulasi sem 2 tak?

    kalau x isi fasa dua xdapat la apply?

    thank you

  • miszroses91

    nak tumpang tanya…
    saya lepasan diploma dari politeknik…
    semasa saya memohon upu untuk sambung degree… saya masih berada di semester akhir… jadi transkrip n surat tamat pengajian saya tiada… jadi saya telah hantar semua sijil2 mana yang saya ada ke universiti pilihan…
    sekarang saya telah pon tamat pengajian dan ada transkrip n surat tamat pengajian..

    soalan saya disini..
    boleh kah saya menghantar kembali transkrip n surat tamat pengajian saya ke universiti pilihan walaupun tarikh hantar sudah tamat?

    tapi saya dah ahantar la.. eheheh..
    cuma perlukan confirmation…

  • fithry

    dh isi upu ni n dh sent pon tp last tgk name jd blank(kosong)..cmne nk kemas kini n tukar blek?

  • fitryaziz

    adakah kemskini upu fasa 1 dan fasa 2 mmg ddtapkan 3 kli..,
    sbab nya aq ada buat silap skit kat permohonan aku yg dulu(fasa 1) dan tnggl satu lgi kmsakini..,So jika yng trakhir digunakan., adakah fsa 2 dia akan bgi lgi 3 kemaskini..,(clon spm 2012)

  • luqman

    Salam. saya nk tnya pada bahagian MUET dalam web upu.nk isi no giliran tu macamane. dalam sijil muet kan ada palang n 4 no kt blkg

  • kenape sy nak kemaskini baki tinggal 0? sedangkan sy baru isi penuh permohonan hari ini. 2 hari yang lepas sy buat permohonan sampai borng koko je. itu di kira permohonan jugak ke kalo belom isi program yang ingin di pilih ? huaaaa

  • apit

    saya dah buat kemaskini 3x, boleh x saya nk kemaskini lagi .???

  • sakina

    macam mna nuk print borang yg dh dhntar.sy da cba bnyk kli gna info yg dberi,tpy x berjaya

  • NURHANIS NASUHA

    saya terhit terima untuk matriks. adakah nama saya akan digugurkan dari UPU?

  • liana

    salam…klo sye tersilap tulis no angka giliran muet , mcm mne yer ????bole betulkn blik ke masa fasa 2 nnti ???—tolong

  • sam

    salam.kalo nk edit markah koko tok fasa 2 matriks x bole lah.npe ye?

  • zulhafiz

    salam, sy nak kemaskini fasa 2 untuk lepasan matrik, bila sy kemaskini tekan seterusnya dye jadi blank.cuba banyak kali tetap jadi camtu.kenapa ye?line busy?

  • Muhammad Danial

    Salam, nak tanya sikit.
    Saya dah isi borang UPU, tapi saya terlupa nak print.
    Bila saya nak buat semakan katanya nanti akan pop-out/new window dan akan paparkan maklumat, tapi bila click tak ada pun yg pop-out/new window ke apa.

    • wslm, nak mudah.. save dulu dalam komputer untuk ada backup soft copy.

  • eddie

    macam mana kalo kita dah membuat kemaskini 3 kali ? tapi ada satu atau dua yg ingin diubah ? help me please

  • aiman hakim

    salam… saya nk tnye, saya dah isi upu fasa 1, kemudian nk isi upu fasa 2 tapi kt borang tu x mntk pon result spm dan maklumat koku… tlg jwb cikit…

  • Farihah

    sy dah apply utk lepasan STPM . fasa dua dah buka, ada try nak kemaskini balik sbb fasa pertama tu dah lebih 3 kali kemaskini. tp fasa kedua ni takdpt la kemaskini. cemne ni? btl2 nak kemaskini ni T-T

  • Sukanya Munanday

    Abang… sy dah apply untk upu dan print… tiba tiba rumah i mengalami banjir. Borang itu sudah basah dan koyak. NAk print lagi skali tapi x blh
    Tlng abang. SY lepasan stpm

  • zyra

    sya salah isi nomb pin matrik kat upu msa mohon tp bleh msuk la . ada effect x ? sya ingtkn nomb pin upu rupanya x . jd perlu buat pemohonan lg skali isi nom pin upu blik ka ?

  • abg muaz sye baru kemaskini fasa 2…bile saya sudah tekan sah dan hantar..laman web upu mengeluarkan [ Query SQL Kemasukan Maklumat Penyata tidak dapat dilakukan:INSERT command denied to user 'upu_apps'@'web4' for table 'mhnupu_penyata' ]
    adakah saya salah isi kata laluan dan perlukah saya mengemaskini sekali lagi? tolong balas secepat mungkin

  • Qylla

    assalamualaikum. sy pelajar lepasan matrik n dah daftar upu utk degree. setiap kali sy tekan simpan dan hantar, akan kuar fail. masalahnya dah 3 kalu sy send sama jgk, fail. dah x boleh kemaskini dah. x boleh nak print pun. persoalannya sekarang ni, borang saya tu dah selamat sampai ke? risau sangat ni. tolong sy ye

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.