Top 10 SEO Plugins untuk WordPress Blogger

Blogging Tips
SEO-all-in-one-seo-plugin-for-wordpress
 

Top 10 SEO Plugins untuk WordPress Blogger dibawa khas oleh OurTuts dalam post [Top 10 SEO WordPress Plugins for Your Website]

Aku post entri ini bukan bermakna aku sudah power dan terbaik dalam SEO wordpress plugins ni.. malah diriku ni masih bertatih-tatih untuk belajar selok belok dunia blog WordPress. Perkongsian kali ini hanya untuk menjawab beberapa persoalan blogger wp yang sedang mencari 10 top mesra SEO plugins wp yang terbaik untuk mendapat ranking SERP yang baik di Google.

Maklumat ni tak seberapa lengkap dan hanyalah ringkasan, bagi berminat nak baca selanjutnya boleh tengok pada detail setiap plugin tersebut ye!!

 

 

1. All in One SEO Pack

SEO-all-in-one-seo-plugin-for-wordpress

All in One SEO Pack secara automatik mengoptimumkan blog WordPress anda untuk Enjin Carian (Search Engine Optimization). Apa yang anda perlu anda lakukan hanya dengan memasang dan bersedia untuk digunakan.

 

 

2. WordPress SEO by Yoast

SEO-yoast

WordPress SEO by Yoast membantu anda menulis kandungan yang lebih baik dan mempunyai laman WordPress dioptimumkan sepenuhnya SEO. Selain itu, plugin SEO WordPress lebih mantap dalam menjaga semua ‘technical optimization’, lebih-lebih lagi, ia pertama-tamanya membantu anda menulis kandungan yang lebih baik.

 

3. Headspace 2 SEO

SEO-headspace-seo-plugin-for-wordpress

Headspace 2 SEO mengawal hampir setiap aspek meta data laman web anda, termasuk Advanced Tagging, Analytics, dan pelbagai plugin. Ia adalah alternatif yang sangat boleh dipercayai selepas All in One SEO Pack.

 

 

4. Google XML Sitemaps

SEO-google-xml-sitemap-generator

Plugin ini akan menjana sitemap XML khas yang akan membantu enjin carian seperti Google, Bing, Yahoo dan Ask.com untuk indeks blog anda lebih baik.

 

 

5. SEO Friendly Images

SEO-seo-friendly-images-plugin

SEO Friendly Images plugin WordPress optimumkan secara automatik mengemas kini semua imej dengan ALT dan ciri-ciri sepatutnya bagi TITLE.

 

 

6. SEO Title Tag

SEO-seo-title-tag

SEO Title Tag menjadikan mduah untuk mengoptimumkan tag tajuk di seluruh blog WordPress anda atau laman web.

 

 

7. SEO Smart Links

SEO-seo-smart-links

SEO Smart Links menyediakan manfaat SEO automatik untuk laman anda sebagai tambahan kepada custom keyword lists, nofollow , dan banyak lagi.

 

 

 

8. SEO Super Commments

SEO seo-super-comments

SEO Super Comments bertukar komen anda ke dalam muka surat baru. Untuk setiap komen pengguna plugin akan mewujudkan satu laman baru yang dinamik di blog, memegang maklumat komen sebenar.

 

 

9. SEO No Duplicate

SEO-seo-no-duplicate

Plugin ini membantu anda menguruskan search engine duplicate content, dengan menetapkan post page’s canonical anda kepada permalink.

 

 

10. Random Pages Widget – For Visitors & SEO

SEO-random-pages-widget

Ini adalah widget yang memaparkan senarai halaman post / random pada sidebar widgetized anda. Widget memaparkan Random post dan pages di sidebar.

 

 

11. Simple Tags

SEO-simple-tags

Simple Tags adalah tool yang sempurna untuk menguruskan dengan sempurna WP 3.0 tags (Tags suggestion, Mass Edit Terms (Tags and Category), Auto link tags.

 

Korang ada soalan yang mane patut guna? Boleh rujuk terus kepada blogger otai Mohd Isa & Multees. Mereka ni boleh tolong korang, jangan risau la!

p/s : semua entri ini bersumber kan [Top 10 SEO WordPress Plugins for Your Website oleh OurTuts] dan google translate.

[ads] Teknik terkini BOOST POST FB Ads ? Baca di sini Teknik Rahsia dapat klik RM0.01 FB Ads (klik)

[ads] NAK PANDUAN FB ADS PERCUMA TAK? DOWNLOAD PERCUMA DI SINI (klik)

show <== click Here

15 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.