Top 10 SEO Plugins untuk WordPress Blogger

Top 10 SEO Plugins untuk WordPress Blogger dibawa khas oleh OurTuts dalam post [Top 10 SEO WordPress Plugins for Your Website]

Aku post entri ini bukan bermakna aku sudah power dan terbaik dalam SEO wordpress plugins ni.. malah diriku ni masih bertatih-tatih untuk belajar selok belok dunia blog WordPress. Perkongsian kali ini hanya untuk menjawab beberapa persoalan blogger wp yang sedang mencari 10 top mesra SEO plugins wp yang terbaik untuk mendapat ranking SERP yang baik di Google.

Maklumat ni tak seberapa lengkap dan hanyalah ringkasan, bagi berminat nak baca selanjutnya boleh tengok pada detail setiap plugin tersebut ye!!

Peluang Buat Duit dari Blogging Perkongsian Info Pendidikan 101 Kategori Review Produk Digital Fizikal 101

 

 

1. All in One SEO Pack

SEO-all-in-one-seo-plugin-for-wordpress

All in One SEO Pack secara automatik mengoptimumkan blog WordPress anda untuk Enjin Carian (Search Engine Optimization). Apa yang anda perlu anda lakukan hanya dengan memasang dan bersedia untuk digunakan.

 

 

2. WordPress SEO by Yoast

SEO-yoast

WordPress SEO by Yoast membantu anda menulis kandungan yang lebih baik dan mempunyai laman WordPress dioptimumkan sepenuhnya SEO. Selain itu, plugin SEO WordPress lebih mantap dalam menjaga semua ‘technical optimization’, lebih-lebih lagi, ia pertama-tamanya membantu anda menulis kandungan yang lebih baik.

 

3. Headspace 2 SEO

SEO-headspace-seo-plugin-for-wordpress

Headspace 2 SEO mengawal hampir setiap aspek meta data laman web anda, termasuk Advanced Tagging, Analytics, dan pelbagai plugin. Ia adalah alternatif yang sangat boleh dipercayai selepas All in One SEO Pack.

 

 

4. Google XML Sitemaps

SEO-google-xml-sitemap-generator

Plugin ini akan menjana sitemap XML khas yang akan membantu enjin carian seperti Google, Bing, Yahoo dan Ask.com untuk indeks blog anda lebih baik.

 

 

5. SEO Friendly Images

SEO-seo-friendly-images-plugin

SEO Friendly Images plugin WordPress optimumkan secara automatik mengemas kini semua imej dengan ALT dan ciri-ciri sepatutnya bagi TITLE.

 

 

6. SEO Title Tag

SEO-seo-title-tag

SEO Title Tag menjadikan mduah untuk mengoptimumkan tag tajuk di seluruh blog WordPress anda atau laman web.

 

 

7. SEO Smart Links

SEO-seo-smart-links

SEO Smart Links menyediakan manfaat SEO automatik untuk laman anda sebagai tambahan kepada custom keyword lists, nofollow , dan banyak lagi.

 

 

 

8. SEO Super Commments

SEO seo-super-comments

SEO Super Comments bertukar komen anda ke dalam muka surat baru. Untuk setiap komen pengguna plugin akan mewujudkan satu laman baru yang dinamik di blog, memegang maklumat komen sebenar.

 

 

9. SEO No Duplicate

SEO-seo-no-duplicate

Plugin ini membantu anda menguruskan search engine duplicate content, dengan menetapkan post page’s canonical anda kepada permalink.

 

 

10. Random Pages Widget – For Visitors & SEO

SEO-random-pages-widget

Ini adalah widget yang memaparkan senarai halaman post / random pada sidebar widgetized anda. Widget memaparkan Random post dan pages di sidebar.

 

 

11. Simple Tags

SEO-simple-tags

Simple Tags adalah tool yang sempurna untuk menguruskan dengan sempurna WP 3.0 tags (Tags suggestion, Mass Edit Terms (Tags and Category), Auto link tags.

 

Korang ada soalan yang mane patut guna? Boleh rujuk terus kepada blogger otai Mohd Isa & Multees. Mereka ni boleh tolong korang, jangan risau la!

p/s : semua entri ini bersumber kan [Top 10 SEO WordPress Plugins for Your Website oleh OurTuts] dan google translate.

Mencari Hotel Murah?

Save on your hotel - hotelscombined.com

Comments

  1. says

    mmg semuanya bermanfaat.. ada bnyk syg aku dah try & ada juga yg belum..

    seo images tu aku tak pasti haritu nampak macam tak berapa berkesan.
    well, maybe berkesan tapi kesan dia cam tak menarik sangat coz ramai yang datang & sedut image jer. huhuh.. :p blog sekarang tak pakai plugin tu pun banyak je jugak trafic dari google images.

    wp random pages tu yg paling sempoi mmg dah datang sekali dengan WP sekarang.

    menariks2 :)
    eims @ emas recently posted…Waktu terbaik membeli emasMy Profile

  2. says

    tak ada la pro cuma zaman dulu masa aku aktif blogging.
    sekarang banyak teknologi dah baru aku pula yang ketinggalan. kekeke..
    sekarang blog-blog aku pun kira lagi baru..heheh…

    yang confirmnya, SEO ni walau dilengkapi dengan plugins yang paling best pun, ranking blog nak kena slow2 naik juga, bukannya efek jangkamasa pendek :)
    eims @ emas recently posted…SEO Tweak Tips & Updates #2My Profile

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA