Tutorial | Cara membuat Iklan GIF Bergerak-gerak Online

Blogging Tips
Ini aku baru cuba.. dan nak ajar tutorial cara buat Iklan GIF bergerak-gerak (animation) online di blog anda.

gambar hadiah cantik

Jom tengok gambar iklan yang telah aku animated kan supaya nampak blink-blink gitu.

contoh banner iklan animasi

Berminat nak buat?? Ayuh ke tutorial! Cara membuat banner animasi.

1. Pergi ke website Picasion – Get animated GIFS online.

2. Korang buat sendiri gambar dalam format jpg atau png. Buat satu-satu gambar supaya bila campur akan jadi seperti blink-blink gitu.

3. Upload setiap satu gambar ke dalam slot 1, 2, 3.

4. Pilih size width dan speed untuk gambar tu bergerak-gerak.

5. Selesai? klik Create Animation. Dan tunggu untuk beberapa saat untuk siap proses.

Lepas itu boleh la letak kat blog dan jadikan animasi iklan.. Cara ini jugak boleh digunakan gak untuk buat banner khas untuk blog sendiri seperti yang selalu blogger lain buat, maaf aku tiada masa yang sesuai untuk buat banner 15 x 15 bagi blog ini.

Tapi ada kelebihan sesiapa yang ada banner blog, kalo nak iklankan blog. Boleh terus bagi link banner tu pada publisher. Mudah, simple dan jimat masa korang.

Kalo masih tak faham apa-apa cara nak buat animasi iklan gif tu, boleh tanya pada aku kat ruangan komen ye! Nak aku buatkan satu pun takde hal.. Tertakluk pada terma dan syarat la.

Sekarang korang dah tak perlu berfikir panjang nak buat gambar iklan atau banner tulisan dalam GIF.. semuanya dah boleh buat sendiri.

Aku tak kata cara ni terbaik, ada banyak cara lain. Mungkin aku akan kongsikan pada entri yang lain atau korang boleh suggest pada aku?

 

[ads] Teknik terkini BOOST POST FB Ads ? Baca di sini Teknik Rahsia dapat klik RM0.01 FB Ads (klik)

[ads] NAK PANDUAN FB ADS PERCUMA TAK? DOWNLOAD PERCUMA DI SINI (klik)

show <== click Here

0 comments… add one

Leave a Comment

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA


Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.

Tip Rahsia Bina Website daripada saya!

Sebentar! Mahu tak saya kongsikan tips rahsia bina website dalam bentuk ebook?

Sila masukkan nama dan emel aktif anda di bawah untuk saya hantarkan tips rahsia ini kepada anda..

Maklumat anda 100% selamat.