Ucapan Akhir Ramadhan di Blog LangitIlahi

hadis rasulullah bulan ramadan malaikai jibril

Sejak awal saya post mengenai Ahlan Wa Sahlan Ramadhan. Kini sudah ke penghujung Ramadhan dan tinggal lagi beberapa hari lagi sebelum Bulan Penuh Barakah ini akan pergi meninggalkan kita semua. Tahun depan kita tidak tahu lagi dapat bertemu dengan Tetamu Agung ini atau tidak.

Saya sangat menyokong usaha murni dari Blog LangitIlahi sepanjang Ramadhan. Banyak usaha yang telah mereka usahakan untuk mengajak kita menghayati Ramadhan pada tahun ini seperti menerbitkan eBook Semarak Ramadhan, artikel artikel sinergi Sya’ban dan Ramadhan dan lain lain artikel di blog Langit Ilahi.

Semoga segala usaha Hilal Asyraf dan Crewnya mendapat ganjaran dari Allah.

Apa yang saya cuba kongsikan pada entri kali ini adalah mengenai Akhir Ramadhan. Kita sebagai seorang Muslim sepatutnya merasa sedih dan sebak apabila bulan ini bakal berakhir.

Apakah telah berlaku peningkatan?

Teringat satu hadith, Rasulullah SAW bersabda : “Telah datang malaikat Jibril dan ia berkata : ‘Celaka seseorang yang masuk bulan Ramadhan tetapi keluar dari bulan Ramadhan tidak diampuni dosannya oleh Allah dan katakanlah Amin!’, maka aku berkata : ‘AMIN’.” (Riwayat Al-Bukhari)

Mohon dijauhi.

Ucapan Akhir Ramadhan dari Saya

Selain itu, Page LangitIlahi telah menjemput semua followers untuk memberi sumbangan ucapan Akhir Ramadhan. saya pun turut join sama memberi sokongan yang padu. Alhamdulillah, dalam banyak banyak tu pun, komen saya antara menerima like terbanyak.

Mungkin ramai boleh terima Ucapan Akhir Ramadhan saya. Alhamdulillah.

Ucapan-Akhir-Ramadhan-Muaz

Itu hanya satu gambar dari banyak-banyak Ucapan Akhir Ramadan. Bagi yang berminat untuk terus membaca dan mengambil manfaat dari setiap Ucapan tersebut. Dijemput ke http://langitilahi.com/9628

Terima kasih kepada Langit Ilahi. Mari kita Menjadi Hamba !

Dapatkan update TERAWAL !

Sertai dan dapatkan artikel terkini terus masuk ke inbox anda

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Tick jika mahu update PERCUMA