Template Ayat Appeal jika Akaun FB Ads anda Disabled, Deactivated ataupun Restricted
Pemasaran Digital

Template Ayat Appeal jika Akaun FB Ads anda Disabled, Deactivated ataupun Restricted

Sebenarnya sudah agak lama saya simpan template ayat appeal FB Ads ini, jika tidak silap saya sejak daripada tahun 2019 lagi. Disebabkan saya terjumpa semula simpanan ini. Saya terdetik untuk kongsikan kepada mereka yang memerlukan ataupun tiada idea untuk karang ayat appeal jika secara tetiba ads account FB anda disabled, deactivated ataupun restricted. Saya tidak…

Cara verify domain dan events manager untuk pixel FB tahun 2021
Pemasaran Digital

Cara verify domain dan events manager untuk pixel FB tahun 2021

Bagaimana cara untuk anda verify domain dan seterusnya membuat tetapan untuk pilihan 8 slot untuk events manager bagi cara setup pixel FB yang baru untuk tahun 2021. Jika anda perasan, sekarang ni cara setup pixel FB sudah berlainan dengan cara setup sebelum-sebelum ini. Ini berikut dengan kemaskini dan penekanan privasi pada pengguna iOS 14. Facebook…

Teknik “simple tapi power” saya untuk settings FB Ads khas untuk audience Customer
Pemasaran Digital

Teknik “simple tapi power” saya untuk settings FB Ads khas untuk audience Customer

Sementara saya tengah setup iklan saya, saya fikir alang-alang tu lebih baik saya kongsikan kepada anda semua bagaimana saya settings FB ads khas untuk audience customer. Saya sudah lama juga gunakan teknik ini dan cara ini boleh jadi tidak sesuai untuk semua orang. Jadi apa yang nak saya tekankan di sini, apa-apa pun teknik yang…

Cara nak mohon dan hubungi Facebook Marketing Expert Malaysia
Pemasaran Digital

Cara nak mohon dan hubungi Facebook Marketing Expert Malaysia

Saya rasa perkongsian saya kali ini saya tidak mahu buat artikel panjang. Cukup sekadar saya kongsikan pengalaman saya bagaimana Facebook Marketing Expert Malaysia boleh hubungi kita dan bagaimana kita juga boleh memohon. Cuma ini hanya dari sisi pandangan peribadi saya, tiada kaitan dengan pihak FB. Dan juga cara ni mungkin berkesan dan mungkin tidak menjadi…

Iklan reject oleh FB, perlu buat ads baru atau edit sahaja?
Pemasaran Digital

Iklan reject oleh FB, perlu buat ads baru atau edit sahaja?

Ramai yang tanya soalan kepada saya sekiranya iklan yang sudah dijalankan, dan ada impression > 0. Selepas beberapa hari iklan tersebut dijalankan, tetiba iklan tersebut di reject oleh FB. Sedangkan dia sudah merasakan yang iklan tersebut mengikut segala polisi yang ditetapkan oleh FB. Pada waktu itu ada dua cara yang mungkin boleh kita ikhtiar untuk…

Cara hubungi FB support menerusi chat messenger atau emel?
Pemasaran Digital

Cara hubungi FB support menerusi chat messenger atau emel?

Bagi media buyers seperti FB ads buyer ataupun ads specialist, anda mungkin menghadapi masalah secara tiba-tiba apabila anda sendiri menjalankan kempen pemasaran Facebook melalui medium FB Ads. Persoalan yang akan timbul adalah bagaimana untuk saya hubungi FB support jika ada masalah? Boleh ke hubungi melalui chat messenger ataupun emel kan sahaja? Ada borang khas kena…

Cara buat Lookalike Audiences di Facebook Ads Manager 2019
Pemasaran Digital

Cara buat Lookalike Audiences di Facebook Ads Manager 2019

Lookalike Audiences ini sebenarnya antara senjata rahsia (secret weapon) yang digunakan oleh ramai advertiser online atau ads buyer di Malaysia mahupun di Luar Negara. Cara buat Lookalike Audience ni sebenarnya sudah lama digunakan tapi masih ramai yang mencari tutorial untuk buat lookalike audiences dengan lebih baik. Tahun 2019 melihatkan pelbagai perubahan di Ads Manager Facebook,…

Ucapan dan Pantun Raya Aidilfitri yang menarik dan seronok untuk dikongsi di media sosial
Catatan Harian

Ucapan dan Pantun Raya Aidilfitri yang menarik dan seronok untuk dikongsi di media sosial

Salam 1 Syawal dan selamat hari raya aidilfitri. Buat sesiapa yang membaca perkongsian saya kali ini dan sedang mencari ucapan dan pantun raya aidilfitri yang menarik, evergreen, best, seronok dan viral untuk dikongsikan di media sosial seperti facebook, instagram, whatsapp ataupun telegram sekalipun, mungkin anda berada di tempat yang betul. Tapi mungkin juga tidak! Cuma…

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee
Contest & Giveaway

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee

Kerja Dari Rumah Dengan iLancee adalah antara kerja yang boleh anda lakukan untuk menjana pendapatan tambahan hanya dari kerja dari rumah. iLancee ini apa? Bagi yang belum mengetahui mengenai servis iLancee ini, iLancee adalah satu platform atas talian yang dibina oleh tim berbakat dan kreatif untuk memberikan ruang yang luas bagi mereka yang mahu meletakkan…

Autoresponder Murah tapi berkualiti – MailerLite
Digital Review Produk

Autoresponder Murah tapi berkualiti – MailerLite

MailerLite adalah Autoresponder Harga Mampu milik dengan 1,000 subscriber pertama dengan unlimited emel dihantar setiap bulan. Pernah dengar MailerLite – AutoResponder Murah tapi Berkualiti Tinggi? Saya baru semalam ternampak dengan Sistem Pemasaran Mailer Lite daripada syarikat UK. Awal-awal ingat macam tak percaya, jadi buat la sedikit ‘research online’. Jika anda masih tak mulakan pemasaran emel?…

Tamat

Tamat