Saya terpanggil untuk kongsikan berkenaan soalan yang kerap saya terima “Patutkah saya beli senarai Emel?” Ramai juga yang ingin tahu adakah tindakan membeli senarai Emel merupakan tindakan yang wajar?

email photo

Pertama sekali, jika tanya saya perlu atau tak. Jawapanya Perlu. Perlu apa? Anda perlukan senarai emel untuk membuat pemasaran. Saya sampai ke hari ini masih kekal menggunakan pemasaran emel, termasuk juga blog ini.

Saya mempunyai senarai emel khas untuk blog ini.

BACA: Buat duit segera dengan iLancee

Keduanya, anda patut lihat senarai emel apa yang dibekalkan. Dan pastikan ianya adalah senarai emel yang berkaitan dengan niche produk anda. Jangan beli senarai emel ‘orang yang cari cara kuruskan badan’ tetapi anda sedang promosikan produk gemukkan benda, secara logiknya pun anda boleh fikir.

Ketiganya, anda lihat siapa yang menjual Senarai Emel ini. Kalau orang yang anda tidak pernah kenal menjual senarai Emel, maka.. saya sarankan elakkan daripada mendapatkan senarai emel daripada orang tersebut. Itu sahaja.

Oh ya.. patut atau tak patut?

Kesimpulannya – patut atau tidak beli emel?

Terima kasih kerana membaca sehingga ke tahap ini. 3 info di atas sebenarnya tidak berguna setelah anda membaca kenyataan terakhir saya.

Anda tak patut beli senarai emel..? Kenapa perlu beli..? Cuba la anda bina sendiri senarai emel anda. Saya rasa lebih mudah dan menjimatkan duit anda. Mereka yang menjual senarai Emel sebenarnya mahu ambil kesempatan, kerana mereka tahu anda malas dan tak mahu bina senarai emel sendiri.

Orait. Itu sahaja. Semoga faham dan jelas mengenai persoalan patut tak anda beli Senarai Emel.

Jumpa lagi.

Giliran anda.

Anda ada create database emel? yoooho.. (soalan paling sukar!)

Saya gunakan Getresponse. Dapatkan Servis Getresponse PERCUMA di SINI.

 

 

ADA INFO TERBARU TENTANG KEMUNCULAN ILANCEE 2017, BACA DI KERJA DARI RUMAH DENGAN ILANCEE SEKARANG!!

    12 replies to "Patutkah saya beli senarai Emel?"

    • Avatar of Hafiszan Kamarudin Hafiszan Kamarudin

      jadi boleh mula kumpul senarai emel sendiri sekarang, jangan malas.

    • Avatar of Muhammad Iqbal (ibnuDDin) Muhammad Iqbal (ibnuDDin)

      Malas dan tidak mahu belajar.

      Dua itu saja yang banyak mengekang kita.

    • Avatar of anuar anuar

      Betul tu. . Memang tak patut beli senarai emel.. kumpul senarai emel sendiri untuk pemasaran yang lebih fokus dalam niche tertentu …

    • Avatar of Sya Isya Sya Isya

      belum pernah beli lagi senarai emel setakat ni.

      nanti jadi macam spam pula.

    • Avatar of titan titan

      ada modal, beli je.

      bukan rugi sangat pun kalau pandai guna.

    • Avatar of mohd rawi mohd rawi

      boleh cuba beli senarai email, tapi kene blajo dulu teknik yang betol..

    • Avatar of Ikhwan Fahmi Ikhwan Fahmi

      kumpul emel baru lagi mudah, kita tentukan niche kita sendiri sebelum buat pemasaran.

      • Avatar of Zaini Zaini

        Betul tuan. Kumpul sendiri lagi bagus sebab targeted apa yang kita nak. Memang confirm email tu berminat dengan niche kita.

    • Avatar of rika rika

      tak tahu plak senarai emel boleh beli. Sekarang ni kumpul manual je database pelanggan.

    • Avatar of ira ira

      belajar menjadi lebih bijak. kalau untuk mengembangkan lagi bisnes mengapa tidak. usaha ke arah yang lebih baik dan mendatangkan manfaat. selagi mampu buat sendiri. choose well, be that well.

    • Avatar of Karim Karim

      Jika ada pakai beli senarai emel boleh jadi satu keuntungan yang baik untuk promote barang perniagaan.

    • Avatar of nurul anisah nurul anisah

      email

Leave a Reply

Your email address will not be published.