Persediaan Interview MARA 2012 – Sebuah Perkongsian oleh Ammar Faris

Sudah bersedia untuk Interview MARA 2012? Pasti mereka yang mendapat Temuduga Program Ijazah Luar Negara (PILN) 2012 di bawah tajaan MARA sedang berada dalam keadaan resah dan gelisah.

Esok 10 Mei 2012, anda semua bakal menghadiri satu temuduga interview MARA 2012 buat pertama kalinya bagi lepasan SPM 2011. Aku pun turut sama memahami perasaan anda yang dalam keadaan tidak pasti apa yang bakal anda hadapi dalam interview MARA 2012 keesokan hari.

Apa-apa pun persediaan untuk interview MARA pada 10 Mei 2012 perlu dilakukan dengan sebaik mungkin. Boleh kata esok adalah hari penentu anda dapat pinjaman Boleh Ubah MARA ataupun tidak.

Aku kongsikan Persediaan Interview MARA untuk tatapan mereka yang dapat ke temuduga MARA pada keesokan hari. Terutamanya pada rakan-rakan yang aku kenali sejak sekolah lagi.

Persediaan Interview MARA 2012 Ammar Faris

Persedian Interview MARA 2012 kali ini adalah sebuah perkongsian dari saudara Ammar Faris dalam blognya – Ammar Faris blogspot.

Segala perkongsian berkaitan dengan info pendidikan oleh Ammar Faris sangat aku kagum dan hargai. Untuk mengenali lebih lanjut mengenai Ammar Faris, boleh baca entri beliau di INTERVIEW BNM ~ ‘The Secrets Revealed’ dan Sebuah perkongsian ::. INTERVIEW .:: (Expanded).

Persediaan Interview MARA 2012

Sebuah perkongsian oleh Ammar FarisPreparation before the interview, The night before the interview, On the day, before the interview, and During the interview.

Preparation before the interview…

One of the crucial moments is for sure the time prior to the interview…. the golden moment before the judgement day (whether ur in or out???).. hehehe.. but no fret my friends,

don’t be apprehensive or scared, as you don’t need to prepare much… a few research and some practices should do the trick!!! and of course just RELAX!!!

I’ll try to make this as short and brief as possible,okay…

1. DO SOME, IF NOT A LOT, RESEARCH…

Do research to get some information pertaining to MARA >>> such as the objectives of MARA…you might be asked about something like “How can you contribute to MARA???”… So, by knowing some details about ur soon-t0-be sponsor, you can ‘goreng’ la jawapan2 tuh…

Do research on the course that you are planning to choose >>> this is totally vital and important….what for, if you don’t know or don’t show your interest in the area that you want to pursue…

Ok, aku cut sampai sini. Sebab tulisan entri saudara Ammar sangat panjang. Aku sarankan lebih baik anda baca tulisan original dari beliau di blog nya.

SAMBUNGAN : Persediaan Interview MARA 2012 – Sebuah Perkongsian oleh Ammar Faris

Tambahan

Sebagai seorang Lepasan SPM juga, masing-masing pasti menaruh harapan yang tinggi bagi kejayaan masa depan yang cerah. Mungkin sedikit persediaan sebelum Interview MARA mampu mengubah cita-cita 10 tahun akan datang.

Semoga entri Persediaan Interview MARA 2012 – Sebuah Perkongsian oleh Ammar Faris membantu para pelajar dalam Temuduga MARA pada 10 Mei 2012.

13 thoughts on “Persediaan Interview MARA 2012 – Sebuah Perkongsian oleh Ammar Faris”

  1. Saya mendoakan semoga semuanya berjalan lancar. Kepada yang dapat nak pegi interview tu sediakan mental secukupnya. Ramai pesaing.. pastinya penemuduga akan guna psikologi tahap tinggi untuk menguji calon.

  2. sedikit perkongsian….adik saya baru lepas ditemuduga pagi tadi… kali ni dia interview by group. ada 6 org satu group.. kene debat in english..tajuk dia tadi mengenai kelebihan perubatan moden vs perubatan tradisional terhadap pesakit diabetis…

    utk yg bakal ditemuduga nanti silalah bersedia dengan sebarang kemugkinan ye..semoga berjaya. πŸ™‚

  3. Jebeng Otaiβ„’

    bgus lah kongsi pengalaman utk mereka yg nk pi interview..leh depa dpt gmbran sbnar dan jawab dgn yakin..huhu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *