Tips Tambah Followers Twitter cara Matt Lauer

Bolehkah anda tambah followers di Twitter secara viral dan banyak? Apakah tips mudah tambah followers Twitter. Jom aku kongsikan tips tambah followers Twitter sehingga 2000 Followers setiap minit.

Biarpun follower twitter anda sikit, dengan cara tips tambah followers twitter aku ni. Mesti boleh capai 2000 followers setiap minit. Jadi dalam 15 Minit, korang boleh cecah 40,000 followers.

Kenapa nak ‘pengikut’ ramai?

Pernah juga aku buat survey dan tanya beberapa rakan, kenapa nak ramai pengikut di twitter?? Kalo masih tak tahu, di Twitter juga boleh jadikan salah satu ‘money machine’ untuk promote iklan says atau churp-churp.

Bayangkan followers twitter sehingga 40,000 , sekali anda tweet “Jom klik iklan ni –> http://bit.ly/LPTQwc” , lihat lah hasilnya sendiri!

Ini hanya pandangan salah satu sebab, ada banyak lagi sebab-sebab lain kenapa nak ‘pengikut’ ramai bergantung kepada pemilik twitter tersebut.

Tips tambah twitter followers cara Matt Lauer

Inilah rahsia tips dapatkan followers twitter. Tetapi yang aku mahu kongsikan bagaimana Matt Lauer seorang host di rancangan TV The Today Show NBC boleh dapat 40,000 follower dalam masa 15 Minit. – sumber Mashable

Matt Lauer hanya follow satu user, dan telah tweet hanya sebanyak tiga tweet. Setiap satu tweet Matt Lauer hanya selang 30 minit.

Rahsia tambah follower cara Matt Lauer terjawab bila Justin Bieber yang mempunyai 23 juta followers hanya tweet “Everyone follow my man @MLauer” menyebabkan semua follower Bieber follow MLauer dalam setiap saat.

Tweet Bieber

Tweet Matt Lauer

https://twitter.com/MLauer/status/213681421729013760

Jadi itu la tips tambah followers di twitter yang ramai tidak tahu. Anda mungkin boleh cuba cara viral tingkatkan followers dengan cara ini. Jika kena pada caranya, wow! Lihat lah hasil viral itu.

Mulai saat ini, mungkin boleh pergi bodek-bodek Justin Bieber supaya tweet “Everyone follow my man @muazfaris” !! Tak nak artis barat, Artis malaysia pun boleh juga, apa salahnya.

Selain itu juga, korang boleh cuba tips naikkan followers dengan post aku sebelum ini – cara Auto Tweets bila ada follower baru. Aku mampu tambah 100 followers dengan tutorial auto tweets itu.

Apa-apa pun, selamat mencuba Tips Tambah Followers Twitter, 2000 Followers setiap Minit. Kalo ikutkan teknik ini, korang boleh dapat 100,000 kurang dari satu jam.

Note : Aku sebenarnya nak test featured baru WordPress 3.4 – boleh letak embedded twitter dalam post.

17 / 100

    64 replies to "Tips Tambah Followers Twitter, 2000 Followers setiap Minit"

    • Avatar of hatiputera hatiputera

      twitter nie ramai yang suka tweet,,tapi tak ramai yang membaca sebelum di tweet..macam spam…hehehe

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        betul tu.. itu yg bahaya tu kan..

        • Avatar of Jebeng Otai™ Jebeng Otai™

          bhaya kalo berita tu fitnah..silap2 kite pn leh kene saman ‘post’ tweet tu..

          • Avatar of muazfaris muazfaris

            fitnah tang mane tu.. haha

            • Avatar of Jebeng Otai™ Jebeng Otai™

              pihak2 yg berkenaan..hehe

    • Avatar of FaniEnuf FaniEnuf

      TweetDeck for Chrome.

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        guna tweetdeck for chrome ke?? huhu

        • Avatar of FaniEnuf FaniEnuf

          Yup. Hahaha. Kenapakah? Mudah kot. :p

          • Avatar of Nur-Azam Shahdan Nur-Azam Shahdan

            kalau follow orang reramai, twitter web jugak paling best ahaha

          • Avatar of Jebeng Otai™ Jebeng Otai™

            mmg mudah tweetdeck ni..leh update status fb skali.. 🙂

    • Avatar of azriMy azriMy

      mak aih, gila payah nak suruh bieber tweet :p

      macam mana nak letak embed twitter tu?

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        oh, nk letak embedded senang je la, just copy past URL twitter.. nnti dia automatik dlm wordpress.

        • Avatar of Jebeng Otai™ Jebeng Otai™

          kelebihan wordpress baru ni.. 🙂

    • Avatar of azman azman

      Kalau menjadi aku nak buat lah he3…

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        menjadi kot.. hahahhaha

      • Avatar of dzuandiey dzuandiey

        kena minta tolong Dato Siti lah..boleh?..hahaha

        • Avatar of Nur-Azam Shahdan Nur-Azam Shahdan

          kau cube dulu, kalo dapat aku nak try gak 😛 kalo tak pun PM ke ahaha

    • Avatar of akubiomed akubiomed

      Hmm mantap ide ini tetapi boleh mencuba. 🙂

    • Avatar of Jebeng Otai™ Jebeng Otai™

      i follow you follow.. 🙂

    • Avatar of Nur-Azam Shahdan Nur-Azam Shahdan

      rajin2 guna hashtag yang tengah trending, n rajin2 gak reply tweets and follow tweeps lain. try follow tweeps yang dah otai. 🙂

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        yeah , setuju.. tp kekadang yg otai tu jual mahal sikit..hehe

        • Avatar of Nur-Azam Shahdan Nur-Azam Shahdan

          ahaha nak rapat ngan diorang join laaa xtvt twitter sperti twtup ahaha…tapi mmg ade gak yg jual mahal sikit 😛

    • Avatar of titan titan

      orang famous..semua orang nak ikut. siapa la yang follow bieber tu..

    • Avatar of dzuandiey dzuandiey

      mana nak cari artis ni..hahaha

      • Avatar of Nur-Azam Shahdan Nur-Azam Shahdan

        kau try usha Aznil ke, Aaron Aziz ke, mana2 artis yg selalu tweet ahaha

      • Avatar of Nur-Azam Shahdan Nur-Azam Shahdan

        jap kau try Yuna, dia wish aku birthday tahun lepas, perghhhh punyalah bangga 😀

        • Avatar of montana montana

          Yuna tu…siap wish birthday lagi..memang satu dalam sejuta gituu

    • Avatar of Sya Isya Sya Isya

      baru tau pasal featured tweet kat wp tu. nanti nak try gak lah

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        nnti leh wat entri, tweet terbest saya sepanjang sebulan..

    • Avatar of Aaron Aaron

      tweet..tweet..tweet..

    • Avatar of cik tom cik tom

      ciktom xde akaun twitter..maybe in future rajin2 akan sign up..

    • Avatar of cik tom cik tom

      komen ciktom msk spam ke?? hoho..

    • Avatar of Shahrul Shahrul

      menarik juga tips ni….boleh try cuba nanti

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        ececehh, buat wat satu entri baru tu.. huhu

    • Avatar of ohcikgu ohcikgu

      fuhhh..betul ke leh dapat banyak nih??

    • Avatar of syahrilhafiz syahrilhafiz

      macam retis la pulak, apa kata ko buat kat aku ni. haha
      twitter embed smart weh, nampak macam screenshot daa

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        boleh2.. atau ape kata kita wat affan n lynn.. haha

    • Avatar of onlajer onlajer

      bole jadi ke mcm ni ,

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        try la dulu baru tau jadi ke tak.. hehe

    • Avatar of gamep01nt gamep01nt

      embed tweet ni rasanya dah lama dah boleh.

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        dah lama boleh embedd tp yang bleh terus letak link status nnti Automatik embedd itu adalah featured baru. huhu

    • Avatar of razfira razfira

      perlu ke ramai follower? hehehhe

      ok la kot kalau jual ape2..

      • Avatar of Jebeng Otai™ Jebeng Otai™

        perlu kot..utk dpt trafik..huhu

    • Avatar of puanbee puanbee

      sekarang ni akk asyik dpt follower dr instagram … best gak ..akk malas nak fikir cr tambah follower biar je lah org follow sendiri sbb akk pun malas nak follow org sgt

      • Avatar of Jebeng Otai™ Jebeng Otai™

        follow la..leh promote produk puan bee nnt..:)

    • Avatar of LYSSA FAIZUREEN LYSSA FAIZUREEN

      Testing kejap ….

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        ok baru lihat.. haha, sori.. Menjadi kot!! <3

    • Avatar of myravea myravea

      Nice tips! 🙂

    • Avatar of eera shera eera shera

      nak mintak tlg artis mana ni huhu

    • Avatar of Harfiz Perniagaan Internet Harfiz Perniagaan Internet

      Dulu ada trik lagi best… simple je… boleh dapat dalam 100 followers sehari.. skrg website tu dah down… hehhee 😀

      • Avatar of muazfaris muazfaris

        waaah, cara apakah itu, mai ajar saya. huhu

    • Avatar of ProfHariz ProfHariz

      Selalu follower mcm ni tak berkualiti

    • Avatar of FARAH FARAH

      Wah, semudah tu jea dia boleh dapat ramai follower? Mengagumkan! hehe. untung dia kan. Lepas nih, nak cuba lah. hehe.

    • Avatar of khairul asrol khairul asrol

      ko retis boleh la muaz. hehe

    • Avatar of Asyrof Asri Asyrof Asri

      Nak cuba buka twitter lah, mana tahu retis nanti.

      heheh LOL ..

    • Avatar of FollowNine FollowNine

      Nak tambah bilangan follower twitter dengan cepat, pakai follownine com je, mudah dan gratis. aman karena pakai aOuth login dari Twitter. Salam

    • Avatar of Kamil Salleh Kamil Salleh

      Sal;am bro… memang lama saya tak singgah di blog bro… bila dah update..bolehlah kita sama-sama kunjung mengunjungi… tambah jgn tak tambah. Bila follower banyak SEO pun lebih power.

    • Avatar of SaniYunus SaniYunus

      Lemah lagilah aku bab tweet mentweet ni…Tapi tips ni mungkin aku boleh cuba..:-)

    • Avatar of Fathimah Fathimah

      Tq. Test jap

Leave a Reply

Your email address will not be published.