Tips Tambah Followers Twitter, 2000 Followers setiap Minit

Tips Tambah Followers Twitter cara Matt Lauer

Bolehkah anda tambah followers di Twitter secara viral dan banyak? Apakah tips mudah tambah followers Twitter. Jom aku kongsikan tips tambah followers Twitter sehingga 2000 Followers setiap minit.

Biarpun follower twitter anda sikit, dengan cara tips tambah followers twitter aku ni. Mesti boleh capai 2000 followers setiap minit. Jadi dalam 15 Minit, korang boleh cecah 40,000 followers.

Kenapa nak ‘pengikut’ ramai?

Pernah juga aku buat survey dan tanya beberapa rakan, kenapa nak ramai pengikut di twitter?? Kalo masih tak tahu, di Twitter juga boleh jadikan salah satu ‘money machine’ untuk promote iklan says atau churp-churp.

Bayangkan followers twitter sehingga 40,000 , sekali anda tweet “Jom klik iklan ni –> http://bit.ly/LPTQwc , lihat lah hasilnya sendiri!

Ini hanya pandangan salah satu sebab, ada banyak lagi sebab-sebab lain kenapa nak ‘pengikut’ ramai bergantung kepada pemilik twitter tersebut.

Tips tambah twitter followers cara Matt Lauer

Inilah rahsia tips dapatkan followers twitter. Tetapi yang aku mahu kongsikan bagaimana Matt Lauer seorang host di rancangan TV The Today Show NBC boleh dapat 40,000 follower dalam masa 15 Minit. – sumber Mashable

Matt Lauer hanya follow satu user, dan telah tweet hanya sebanyak tiga tweet. Setiap satu tweet Matt Lauer hanya selang 30 minit.

Rahsia tambah follower cara Matt Lauer terjawab bila Justin Bieber yang mempunyai 23 juta followers hanya tweet “Everyone follow my man @MLauer” menyebabkan semua follower Bieber follow MLauer dalam setiap saat.

Tweet Bieber

Tweet Matt Lauer

https://twitter.com/MLauer/status/213681421729013760

Jadi itu la tips tambah followers di twitter yang ramai tidak tahu. Anda mungkin boleh cuba cara viral tingkatkan followers dengan cara ini. Jika kena pada caranya, wow! Lihat lah hasil viral itu.

Mulai saat ini, mungkin boleh pergi bodek-bodek Justin Bieber supaya tweet “Everyone follow my man @muazfaris” !! Tak nak artis barat, Artis malaysia pun boleh juga, apa salahnya.

Selain itu juga, korang boleh cuba tips naikkan followers dengan post aku sebelum ini – cara Auto Tweets bila ada follower baru. Aku mampu tambah 100 followers dengan tutorial auto tweets itu.

Apa-apa pun, selamat mencuba Tips Tambah Followers Twitter, 2000 Followers setiap Minit. Kalo ikutkan teknik ini, korang boleh dapat 100,000 kurang dari satu jam.

Note : Aku sebenarnya nak test featured baru WordPress 3.4 – boleh letak embedded twitter dalam post.

64 Comments

  1. hatiputera

    twitter nie ramai yang suka tweet,,tapi tak ramai yang membaca sebelum di tweet..macam spam…hehehe

    1. muazfaris

      betul tu.. itu yg bahaya tu kan..

      1. Jebeng Otai™

        bhaya kalo berita tu fitnah..silap2 kite pn leh kene saman ‘post’ tweet tu..

          1. Jebeng Otai™

            pihak2 yg berkenaan..hehe

  2. FaniEnuf

    TweetDeck for Chrome.

    1. muazfaris

      guna tweetdeck for chrome ke?? huhu

      1. FaniEnuf

        Yup. Hahaha. Kenapakah? Mudah kot. :p

        1. Nur-Azam Shahdan

          kalau follow orang reramai, twitter web jugak paling best ahaha

        2. Jebeng Otai™

          mmg mudah tweetdeck ni..leh update status fb skali.. 🙂

  3. azriMy

    mak aih, gila payah nak suruh bieber tweet :p

    macam mana nak letak embed twitter tu?

    1. muazfaris

      oh, nk letak embedded senang je la, just copy past URL twitter.. nnti dia automatik dlm wordpress.

      1. Jebeng Otai™

        kelebihan wordpress baru ni.. 🙂

  4. azman

    Kalau menjadi aku nak buat lah he3…

    1. dzuandiey

      kena minta tolong Dato Siti lah..boleh?..hahaha

      1. Nur-Azam Shahdan

        kau cube dulu, kalo dapat aku nak try gak 😛 kalo tak pun PM ke ahaha

  5. akubiomed

    Hmm mantap ide ini tetapi boleh mencuba. 🙂

  6. Jebeng Otai™

    i follow you follow.. 🙂

  7. Nur-Azam Shahdan

    rajin2 guna hashtag yang tengah trending, n rajin2 gak reply tweets and follow tweeps lain. try follow tweeps yang dah otai. 🙂

    1. muazfaris

      yeah , setuju.. tp kekadang yg otai tu jual mahal sikit..hehe

      1. Nur-Azam Shahdan

        ahaha nak rapat ngan diorang join laaa xtvt twitter sperti twtup ahaha…tapi mmg ade gak yg jual mahal sikit 😛

  8. titan

    orang famous..semua orang nak ikut. siapa la yang follow bieber tu..

  9. dzuandiey

    mana nak cari artis ni..hahaha

    1. Nur-Azam Shahdan

      kau try usha Aznil ke, Aaron Aziz ke, mana2 artis yg selalu tweet ahaha

    2. Nur-Azam Shahdan

      jap kau try Yuna, dia wish aku birthday tahun lepas, perghhhh punyalah bangga 😀

      1. montana

        Yuna tu…siap wish birthday lagi..memang satu dalam sejuta gituu

  10. Sya Isya

    baru tau pasal featured tweet kat wp tu. nanti nak try gak lah

    1. muazfaris

      nnti leh wat entri, tweet terbest saya sepanjang sebulan..

  11. Aaron

    tweet..tweet..tweet..

  12. cik tom

    ciktom xde akaun twitter..maybe in future rajin2 akan sign up..

  13. cik tom

    komen ciktom msk spam ke?? hoho..

    1. muazfaris

      yups. ni pun masih masuk lagi.

  14. Shahrul

    menarik juga tips ni….boleh try cuba nanti

    1. muazfaris

      ececehh, buat wat satu entri baru tu.. huhu

  15. ohcikgu

    fuhhh..betul ke leh dapat banyak nih??

  16. syahrilhafiz

    macam retis la pulak, apa kata ko buat kat aku ni. haha
    twitter embed smart weh, nampak macam screenshot daa

    1. muazfaris

      boleh2.. atau ape kata kita wat affan n lynn.. haha

  17. onlajer

    bole jadi ke mcm ni ,

    1. muazfaris

      try la dulu baru tau jadi ke tak.. hehe

  18. gamep01nt

    embed tweet ni rasanya dah lama dah boleh.

    1. muazfaris

      dah lama boleh embedd tp yang bleh terus letak link status nnti Automatik embedd itu adalah featured baru. huhu

  19. razfira

    perlu ke ramai follower? hehehhe

    ok la kot kalau jual ape2..

    1. Jebeng Otai™

      perlu kot..utk dpt trafik..huhu

  20. puanbee

    sekarang ni akk asyik dpt follower dr instagram … best gak ..akk malas nak fikir cr tambah follower biar je lah org follow sendiri sbb akk pun malas nak follow org sgt

    1. Jebeng Otai™

      follow la..leh promote produk puan bee nnt..:)

    1. muazfaris

      ok baru lihat.. haha, sori.. Menjadi kot!! <3

  21. eera shera

    nak mintak tlg artis mana ni huhu

    1. muazfaris

      cari la.. haha, abg Ben tu ade.

  22. Harfiz Perniagaan Internet

    Dulu ada trik lagi best… simple je… boleh dapat dalam 100 followers sehari.. skrg website tu dah down… hehhee 😀

    1. muazfaris

      waaah, cara apakah itu, mai ajar saya. huhu

  23. ProfHariz

    Selalu follower mcm ni tak berkualiti

  24. FARAH

    Wah, semudah tu jea dia boleh dapat ramai follower? Mengagumkan! hehe. untung dia kan. Lepas nih, nak cuba lah. hehe.

  25. Asyrof Asri

    Nak cuba buka twitter lah, mana tahu retis nanti.

    heheh LOL ..

  26. FollowNine

    Nak tambah bilangan follower twitter dengan cepat, pakai follownine com je, mudah dan gratis. aman karena pakai aOuth login dari Twitter. Salam

  27. Kamil Salleh

    Sal;am bro… memang lama saya tak singgah di blog bro… bila dah update..bolehlah kita sama-sama kunjung mengunjungi… tambah jgn tak tambah. Bila follower banyak SEO pun lebih power.

  28. SaniYunus

    Lemah lagilah aku bab tweet mentweet ni…Tapi tips ni mungkin aku boleh cuba..:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *